eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy pár lerója kegyeletét az áldozatok előtt Trier római kori kapuja, a Porta Nigra közelében 2020. decemebr 2-án, miután az előző nap egy részeg férfi autójával gyalogosok közé hajtott a németországi város egyik sétálóutcájában. Öt ember, köztük egy kilenc hónapos csecsemő életét vesztette, tizenöten megsérültek, többen súlyosan.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ötre emelkedett a trieri ámokfutás halálos áldozatainak száma

Elhunyt az egyik sérült - jelentették német lapok, további részletekről számolva be a németországi tragédiáról.

Már öt halálos áldozata van – köztük egy kilenc hetes csecsemő (az életkort a rendőrség pontosította hónapról hétre) – annak a gázolásnak, amely kedden történt Trier belvárosában egy sétálóutcában. Az elkövetőt, egy 51 éves férfit az incidens után percekkel elfogták, gyilkosság és súlyos testi sértés gyanújával őrizetbe vették, majd letartóztatták.

Ügyében nincsenek terrorizmusra, politikai vagy vallási indítékra utaló jelek - emelte ki a városvezetés, a rendőrség és az ügyészség közös tájékoztatóján Peter Fritzen, a trieri ügyészség vezetője.

A férfi erősen ittas volt, és az ügyészség első közlései szerint mentális betegségben szenvedhet, de ennek kivizsgálása még tart.

Az ügyészség elmondása szerint ellenállt a letartóztatásnak. A trieri rendőrfőkapitány-helyettes, Franz-Dieter Ankner közölte, a gázolónak nem volt állandó lakcíme, az előző napokban egész biztosan a kocsijában élt.

Egy név nélkül nyilatkozó férfi, aki korábban az elkövető szomszédja volt, az NTV-nek azt mondta, a gázolónak mentális problémái voltak, anyagi nehézségei és "gondjai az apjával".

Trier, 2020. december 2.
Az áldozatok emlékére gyújtott mécsesek Trier római kori kapuja, a Porta Nigra közelében 2020. decemebr 2-án, miután az előző nap egy részeg férfi autójával gyalogosok közé hajtott a németországi város egyik sétálóutcájában. Öt ember, köztük egy kilenc hónapos csecsemő életét vesztette, tizenöten megsérültek, többen súlyosan.
MTI/EPA/Ronald Wittek
Az áldozatok emlékére gyújtott mécsesek Trier római kori kapuja és egyben jelképe, a Porta Nigra közelében 2020. decemebr 2-án, miután az előző nap egy részeg férfi autójával gyalogosok közé hajtott a németországi város egyik sétálóutcájában. MTI/EPA/Ronald Wittek

A szemtanúk szerint a férfi egy nagy SUV-vel hajtott egy sétálóutcában és találomra gázolta el az útjába kerülő embereket a gyönyörű, turistacélpontnak is számító, a luxemburgi határ közelében fekvő település világörökségi belvárosában.

Az esetről a német sajtóban megjelent felvételek szerint a gázoló egy ezüst színű városi terepjáróval hajtott a tömegbe. Kocsiját a sétálóutcáktól nem messze szorította le az út szélére két autós rendőri egység. A civil ruhás rendőrök kirángatták a sofőrt a volán mögül és leteperték. (Az esetről videókat az Infostart is közölt, itt láthatók; 18+)

Három nő halt meg (25, 52 és 73 évesek voltak), továbbá egy 45 éves férfi és a kilenc hónapos csecsemő az áldozat. További 14 sérültje van az esetnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×