eur:
395.94
usd:
369.57
bux:
70647.04
2024. június 26. szerda János, Pál
Sean Connery – forrás: www.trussvilletribune.com
Nyitókép: forrás: www.trussvilletribune.com

Most már tudjuk, mi volt Sean Connery betegsége

Demenciában szenvedett élete utolsó hónapjaiban a 90 éves korában elhunyt Sean Connery – közölte felesége, Micheline Roquebrune. A legendás színész álmában halt meg.

"Ez már nem volt élet számára. Az utolsó időkben képtelen volt kifejezni magát" – mondta a Mail on Sunday vasárnapi brit bulvárlapnak a 91 éves francia festőművész, aki 45 évig volt az Oscar-díjas skót színész felesége.

"Legalább álmában halt meg, békésen távozott. Vele voltam egész idő alatt,

elszenderült. Ezt akarta"

– tette hozzá.

Micheline Roquebrune, aki Conneryhez hasonlóan maga is szenvedélyes golfozó, 1970-ben találkozott későbbi férjével egy golfversenyen és 1975-ben házasodtak össze.

"Nagyszerű ember volt, csodálatos életünk volt együtt. Ő egy férfimintakép volt. Nagyon nehéz lesz nélküle" – fogalmazott.

Sean Connery utolsó éveiben alig hagyta el a Nahama-szigeteki Nassau Lyford Cay negyedét, ahol 2006 óta élt a világtól visszavonultan, ügynökének nagyon szigorú utasításokat adva arra, hogy utasítson vissza miden filmszerep-ajánlatot.

Micheline Connery második felesége volt. Közös gyermekük nem volt, mindkettőjüknek előző házasságukból volt gyermekük, Sean Connerynek egy fia, Jason, Micheline-nek három gyermeke.

Sean Connery, akit II. Erzsébet királynő 2000-ben emelt a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra, Őfelsége leghíresebb titkos ügynöke, James Bond első filmbeli megtestesítőjeként tett szert világhírnévre. Hét Bond-filmben alakította a valóságban is létező brit külső hírszerzés, az MI6 007-es ügynökét, először 1962-ben. Az Aki legyőzte Al Caponét című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott 1988-ban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×