eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Apa pihen gyermekével egy barcelonai tengerparti sétányon 2020. április 26-án. Spanyolországban ez az első nap, hogy a kisgyerekek szülői felügyelettel elhagyhatják a lakást. A spanyol hatóságok 44 napja vezették be a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat.
Nyitókép: MTI/AP/Emilio Morenatti

Koronavírus - sztrájkkal próbálják változtatásra bírni a spanyol kormányt

Országos sztrájkra hívják az egészségügyiseket, de tüntetni fognak a diákok is. A madridi régióban pedig megmozdulásokra készülnek a tanárok.

Spanyolországban több mint négyezerrel emelkedett az igazolt koronavírusos esetek száma egy nap alatt - közölte a spanyol egészségügyi minisztérium szerdán. A szaktárca napi adatösszesítése szerint mostanra 543 ezer fölé emelkedett az országban eddig azonosított fertőzöttek száma.

A koronavírus 246 ember halálához járult hozzá az elmúlt egy hétben, összesen eddig 29 628-an hunytak el.

Az új esetek csaknem 40 százalékát a madridi autonóm közösségből jelentették, ahol több mint 2500 embert kezelnek kórházban a vírus okozta Covid-19 megbetegedéssel, ami az ellátási kapacitások 17 százalékát jelenti. Országosan ez az arány 7 százalék.

A legnagyobb madridi orvosi szakszervezet, az Amyts bejelentette: jövő kedden sztrájkra hívja az alapellátásban dolgozó tagjait, hogy felhívják a figyelmet az egészségügyre nehezedő nyomásra.

Tiltakozni akarnak amiatt, hogy hiába kezdeményeztek tárgyalást a munkavégzés feltételeiről a tartományi kormánynál, megkeresésükre nem kaptak választ. A szakszervezet érdemi tárgyalás esetén kész lemondani a sztrájkról.

A madridi régióban szeptember 22-én és 23-án megmozdulásokra készülnek a tanárok is, szeptember 16-án pedig háromnapos országos diáksztrájk kezdődik, amelyek célja a biztonságos tanévkezdés követelése a koronavírus-fertőzésének számának növekedése közepette.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×