INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 29. kedd
Mihály

peru

koronavírus

dél-amerika

A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítenek egy iskolát a brazil fővárosban, Brasíliában 2020. július 30-án. A fővárosban arra készülnek, hogy az iskolaév kezdetén, augusztus végén visszatérnek a tanulók az iskolákba.

Van egy ország, ahol minden huszadik beteg belehal a koronavírusba

Infostart / MTI

508 ezer betegből már 25 ezer. Peruról van szó.

Peruban átlépte a félmilliót az eddigi azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, s az ország Latin-Amerika legmagasabb halálozási arányát produkálja - derült ki az egészségügyi minisztérium által csütörtökön közzétett járványadatokból.

Az egészségügyi miniszter helyettese, Luis Suarez sajtóértekezleten ismertette, hogy 507 ezer 996-ra emelkedett az eddig azonosított esetek száma, és 25 ezer 648-ra nőtt a Covid-19 járvány számlájára írható halálesetek száma.

A Reuters hírügynökség összevetése szerint Latin-Amerikában jelenleg az andokbeli országban mérik a legmagasabb halálozási arányt, miután 100 ezer emberre 78,6 koronavírus okozta haláleset jut, és e tekintetben Peruban

rosszabb a helyzet, mint a világjárvány által szintén keményen sújtott térségbeli szomszédainál, Chilében és Brazíliában.

Martín Vizcarra perui elnök csütörtökön egy nyilvános eseményen emlékezett meg a SARS-CoV-2 vírus okozta járványban eddig elhunyt 120 orvosról, egyben a társasági és sportesemények számának újabb gyarapodásának és a lakosság laza fegyelmének tudta be a fertőzések ismét gyorsuló növekedését.

Vizcarra előző nap betiltotta a családi eseményeket, bejelentette a vasárnapi kijárási tilalom általános visszaállítását - ami alól csak a gyógyszertárak és az ételkiszállítást végző éttermek élveznek kivételt -, és az ország újabb öt régiójára terjesztette ki a karanténintézkedéseket, miután az előző napok adatai szerint a gyerekek és serdülők közötti fertőzések száma 75 százalékkal emelkedett. Az ország új miniszterelnöke, Walter Martos, aki kedden kapott bizalmat a törvényhozásban, drákói büntetésekkel fenyegette a járványügyi előírások megsértőit.

Peruban a első fertőzés március 6-i észlelése után alig egy héttel szigorú karanténintézkedéseket rendeltek el, férfiak és nők például csak eltérő napokon hagyhatták el a lakásokat. A korlátozások fokozatos feloldása nyomán azonban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: A koronavírus-járvány miatt fertőtlenítenek egy iskolát a brazil fővárosban, Brasíliában 2020. július 30-án. (MTI/EPA/EFE/Andre Borges)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018