eur:
395.11
usd:
364.38
bux:
65561.62
2024. március 19. kedd Bánk, József
Járókelők egy bécsi utcán 2020. május 2-án, miután az osztrák kormány engedélyezte egyes üzlettípusok újranyitását a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítéseként.
Nyitókép: Ronald Zak

Ijesztő fertőzöttadat most már Ausztriából is

Egyetlen nap alatt 71 új koronavírus-fertőzöttet találtak Bécsben.

Az elmúlt 24 órában 139 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában a helyi egészségügyi minisztérium keddi jelentése szerint.

Az új fertőzöttek több mint felét Bécsben regisztrálták, az osztrák fővárosban 71-en kapták el a koronavírust. Felső-Ausztriában 23, Tirolban és Alsó-Ausztriában 13-13 ember koronavírustesztje lett pozitív.

Ausztriában eddig 22 245 koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, közülük 723-an haltak bele a vírus okozta betegség szövődményeibe, míg 20 123-an meggyógyultak.

Jelenleg 1399 aktív beteget, illetve fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 119-en szorulnak kórházi kezelésre.

Susanne Raab nőügyi miniszter kedden közölte: az osztrák kormány enyhíteni fogja a koronavírus okozta válság miatt a családokra, elsősorban a nőkre háruló terheket.

A nők számára az otthoni munkavégzés, illetve az iskolabezárások jelentettek nehézséget. Éppen ezért a női vállalkozók támogatást igényelhetnek, a női munkavállalók áttérhetnek a részmunkaidős foglalkozásra, az alacsony jövedelemmel rendelkező nők pedig adókedvezményben részesülnek - mondta.

A miniszter ígéretet tett arra, hogy ősszel várhatóan nem kerül sor átfogó iskolabezárásokra. Hozzátette: az iskolai oktatás szüneteltetésére csak helyi szinten és a lehető legrövidebb ideig kerülhet sor.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×