eur:
393.19
usd:
367.86
bux:
65858.18
2024. április 24. szerda György
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára nagy hatótávolságú tüzérségi hadgyakorlatot kísér figyelemmel egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2020. március 2-án. A fegyverteszt során kilőtt lövedékek közül több a Japán-tengerbe csapódott. A kommunista állam 2019-ben 13 alkalommal végzett próbaindítást rakétákkal.
Nyitókép: MTI/AP/KCNA/KNS

Kim Dzsong Un: nem lesz többé háború

És ezt a világ neki köszönheti, illetve országa nukleáris elrettentő erejének. Ünnepi beszédet tartott a diktátor.

Észak-Korea nukleáris elrettentő erőinek köszönhetően nem lesz többé háború, azok szavatolják az ország hatékony védelmét és biztonságát - fejtette ki Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kedden Phenjanban, egy ünnepi találkozón.

Kim Dzsong Un a koreai háború (1950-53) lezárásának 67. évfordulója alkalmából találkozott háborús veteránokkal, ahol beszédet tartott.

Hangsúlyozta: "megbízható és hatékony nukleáris elrettentő erőinknek hála soha többé nem lesz háború ezen a földön, országunk biztonsága és jövője örök időkre szavatolt lesz".

Kifejtette: országa saját fejlődési útját követve képes volt ellenállni az ellenséges imperialista erők nyomásának és fenyegetésének.

Észak-Korea fegyverkezési programja szerinte védelmi jellegű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×