eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
A brit kormányfői rezidencia által közreadott képen Boris Johnson miniszterelnök beszél a londoni Downing Street 10-ből 2020. április 12-én, miután kiengedték a kórházból, ahol koronavírus-fertőzés miatt kezelték. A kormányfő dicsérte az egészségügyi dolgozók kitartó munkájukat, és megköszönte, hogy megmentették az életét.
Nyitókép: Boris Johnson miniszterelnök beszél a londoni Downing Street 10-ből 2020. április 12-én, miután kiengedték a kórházból. MTI/AP/Downing Street 10./Pippa Fowles

Koronavírus - nagy bejelentésre készül Boris Johnson miniszterelnök

Valamelyest enyhült vasárnap a brit kormány által a koronavírus-járvány megfékezése végett hét hete meghonosított előírás, amely eddig a legszükségesebb esetek kivételével otthonmaradásra kötelezte a lakosságot.

Boris Johnson miniszterelnök vasárnap délután a Twitteren új felhívást tett közzé, amelynek megfogalmazása szerint mindenki tartózkodjon otthon, "amennyire ez csak lehetséges", és "ha tud", dolgozzon otthonról.

Johnson Twitter-bejegyzése továbbra is tartalmazza az útmutatást arra, hogy az emberek otthonaikon kívül tartsanak két méter távolságot egymástól, de ez kiegészült azzal a kitétellel, hogy "ahol ez lehetséges".

A felhívásban olvasható az is, hogy mindenki korlátozza a kapcsolattartást másokkal.

A kormányfő a Twitter-bejegyzésben felhívja a figyelmet arra is, hogy változatlanul szükséges a gyakori kézmosás.

Nagy-Britanniában március 23. óta csak a legszükségesebb esetekben - alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése, illetve szükség esetén orvosi ellátás céljából - lehetett kilépni az utcára, emellett napi egy szabadtéri testedzés volt engedélyezett.

Kettőnél több, nem egy háztartásban élő ember nem tartózkodhatott együtt közterületen, akkor sem, ha családtagokról van szó.

Munkába csak azok utazhattak, akik az egészségügyben vagy más, kiemelt fontosságúként meghatározott területen dolgoznak, és munkájuk otthonról nem elvégezhető.

Mindez Boris Johnson vasárnap megjelent új Twitter-felhívásában nem szerepel. A kormányfő ugyanakkor éberségre inti a lakosságot, hangsúlyozva, hogy ez is elősegítheti a koronavírus ellenőrzés alá vonását.

Johnson vasárnap este televíziós beszédben ismerteti az országgal a Covid-19 járvány elleni védekezés következő szakaszának menetrendjét.

Az előzetesen ismertté vált részletek szerint a brit kormány ötfokozatú járványriasztási rendszer bevezetését tervezi. Ennek első, zöld fokozata azt jelzi, hogy nincs járványveszély; a skála ötödik, legmagasabb riasztási szintje a vörös.

Boris Johnson az előzetes ismertetés szerint valószínűleg azt fogja bejelenteni, hogy Nagy-Britanniában jelenleg a negyedik koronavírus-készültségi szint van érvényben, de az ország már úton van a hármas fokozat felé.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×