INFORÁDIÓ 
2019. október 18. péntek
Lukács

boris johnson

2019.10.17. 20:41

A brit kormányfő biztos a szombati londoni sikerben

Boris Johnson szerint a brit parlament alsóháza támogatni fogja a kilépésről létrejött új megállapodást, amelyet a csütörtökön kezdődött brüsszeli EU-csúcstalálkozón írtak alá. A brit parlament alsóháza szombaton szavaz az egyezségről.
2019.10.17. 18:22

Aláírták az EU-csúcson a rendezett brexitről szóló megállapodást

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Boris Johnson brit kormányfő nem sokkal korábban közösen jelentette be, hogy megszületett az új megállapodás a felek között az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeit rögzítő szerződésről.
2019.10.17. 11:45

Megvan a brexitmegállapodás

Kicsivel azután, hogy a Twitteren Jean-Claude Juncker és Boris Johnson bejelentette, hogy megszületett a megállapodás az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről szóló szerződésről, máris úgy tűnik, komoly akadályokba ütközik az elfogadása.
2019.10.17. 09:44

Rettentő közel a brexitalku, de az északírek még mindig betartanak

Bezavarhat a brexitalkuba a brit parlamentben jelenlévő északír párt. A protestáns többséget képviselő Demokratikus Unionisták az egyezményről döntő uniós csúcs napján azt mondták, hogy "jelenlegi formájában" nem tudják elfogadni az egyezményt.
2019.10.16. 10:15

Meglesz-e a nagy brexitalku az utolsó pillanatban?

Az éjszakába nyúlva folytak a brit-EU tárgyalások a lehetséges brexit-megállapodásról, hogy szerdára a britek a jogi elvárásoknak megfelelő javaslatot nyújthassanak be kilépésük módjáról. A kulcskérdés az ír határ körüli vámszabályozás volt.
2019.10.14. 15:45

Fontos részleteket mondott a királynő a brexitről

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnése után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról. Boris Johnson konzervatív párti miniszterelnök kormányának új programját II. Erzsébet királynő ismertette hétfőn a brit parlament felső kamarájában, a Lordok Házában.
2019.10.13. 18:53

Boris Johnson óvatosan optimista

A brit miniszterelnök szerint sokat kell még dolgozni azért, hogy új megállapodást lehessen elérni a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről.
2019.10.11. 10:22

Boris Johnson és ír kollégája valamiért nagyon mosolyog

Írország szerint október végéig mégis megköthetik a brexitalkut; erről beszélt a brit kormányfővel tartott magánbeszélgetése után az ír miniszterelnök. Mindkét fél azt mondta, "ösvényt látnak a lehetséges megállapodáshoz", de még csend övezi a kompromisszum tartalmát.
2019.10.10. 15:18

Boris Johnson ismét Varadkarral alkudozik

Folytatódik a versenyfutás azért, hogy mégis legyen alku a brexitről – ennek részeként szervezték meg a brit és az ír kormányfő csütörtöki találkozóját. Az Európai Unió azonban egyre szkeptikusabb. Közben kérdés: visszatáncol-e Boris Johnson és belemegy-e a kilépési határidő meghosszabbításába?
2019.10.10. 08:13

Elemző: kemény brexit jöhet, mert így nyerhet választást Boris Johnson

A Bruxinfo elemzője szerint mind a brit, mind az uniós oldalon a politikai kármentést tartják a legfontosabbnak a brexittel összefüggésben. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: Boris Johnson miniszterelnök előre hozott parlamenti választásra játszik.
2019.10.09. 08:00

Temetik Johnson tervét, jön a no-deal brexit?

„Gyakorlatilag lehetetlen megállapodás kötni a brexitről” – ezt mondta egy brit kormányforrás azután, hogy Boris Johnson miniszterelnök telefonon beszélt Angela Merkel német kancellárral. Előzőleg az EU azt üzente Londonnak: „hagyjon fel a hülye vádaskodásokkal”.
2019.10.08. 22:10

Nem sikerült elmozdulni a holtpontról a londoni brexit-tárgyaláson

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke Londonban tárgyalt Boris Johnson brit kormányfővel, akitől, megfogalmazása szerint, csak homályos válaszokat kapott arról, miként képzeli el az Ír Köztársaság és az Észak-Írország közötti nyílt határ megőrzését a kilépés után.
2019.10.08. 15:49

Tusk keményen üzent Londonba

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke azzal vádolta meg Boris Johnson brit kormányfőt, hogy célja csupán az, hogy bűnbakká tegye az Európai Uniót az Egyesült Királyság rendezett kiválásáról szóló tárgyalások kudarcáért.
2019.10.08. 08:58

Elképzelhetetlen jogbizonytalanságot hozhat Boris Johonson vélt terve

Egy hetet adott a brit miniszterelnöknek a brexitvita megoldására az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő finn miniszterelnök. Az új londoni javaslatokról eddig visszafogottan nyilatkoztak az európai vezetők. Feledy Botond külpolitikai elemző szerint elképzelhető, hogy Boris Johnson csak taktikázik javaslatai benyújtásával, és az is felmerülhet, hogy az EU-nak választania kell egy brit törvény és a kormány szava között.
2019.10.06. 17:15

Egy hetet kapott Boris Johnson

Egy hetet adott Boris Johnson brit miniszterelnöknek a brexitvita megoldására az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Antti Rinne finn miniszterelnök.
2019.10.06. 12:25

Boris Johnson üzent az EU-nak

Boris Johnson brit miniszterelnök azt kérte cikkében, hogy az Európai Unió "ragadja meg" az új brit brexit-megállapodási javaslatok teremtette lehetőséget.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018