INFORÁDIÓ 
2020. december 3. csütörtök
Ferenc, Olívia

boris johnson

2020.12.01. 13:30

Brexitvergődés: mitől olyan nehéz?

A mintegy 700 oldalas leendő EU-brit kilépési megállapodás véglegesítése attól olyan nehéz, hogy a maradék nyitott ügyeknél nem mérhető dolgok cseréjéről, hanem elvek védelméről van szó.
2020.11.23. 20:40

Nézők és tesztelés - így oldják fel a korlátozásokat Nagy-Britanniában

A jövő héten a brit kormány eredeti terveinek megfelelően kinyithatnak a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a szabadidős létesítmények azokban az angliai országrészekben, amelyek nem a legmagasabb szintű koronavírus-készenléti fokozat hatálya alatt lesznek - jelentette be Boris Johnson brit miniszterelnök.
2020.11.19. 06:47

Űrvédelmi parancsnoksággal erősítene London

A hidegháború óta példátlan mértékben emeli a védelmi kiadásokat a brit kormány. A programot Boris Johnson miniszterelnök ismerteti csütörtökön a londoni alsóház képviselőivel.
2020.11.16. 12:33

Karanténban van Boris Johnson

A koronavírus-fertőzésen egyszer már átesett brit miniszterelnök a minap találkozott egy alsóházi képviselővel, aki nem sokkal később koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket észlelt magán és ezt a tesztje is igazolta.
2020.11.09. 08:51

És most Londonon a világ szeme

Boris Johnson brit miniszterelnök és Ursula von der Leyen EB-elnök leltárt vesz fel a brexit eddigi eredményeiről.
2020.11.07. 16:17

Boris Johnson: mélyek a nézeteltérések, de folytatódnak a tárgyalások

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint továbbra is mélyek a nézetkülönbségek az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalásokon. A Downing Street szombati közlése szerint ugyanakkor a megbeszélések a jövő héten folytatódnak.
2020.11.07. 14:00

Boris Johnson normális karácsonyt ígér

A Nagy-Britannia-i lezárás csak egy hónapra szól, de szakértők megkérdőjelezik, hogy valóban a kívánt mértékben visszaszorítja-e a Covid-19 fertőzéseket.
2020.11.02. 14:39

Két tűz közé lavírozta magát Boris Johnson

Kétszer annyi ember halhat meg Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt, mint tavasszal - ezzel a figyelmeztetéssel készült a parlament elé állni a brit miniszterelnök. Boris Johnson szombaton jelentette be, hogy egy hónapra, a tavaszihoz hasonló karantént vezetnek be egész Angliában.
2020.10.27. 18:30

Már csak a halászat lékelhetné meg a brexitalkut

A brexittárgyalások bíztató jeleként értékelik, hogy egy nappal tovább marad Londoban Michel Barnier, az uniós főtárgyalója. A britek hétfőn ennek ellenére azt mondták: nagyon kevés idő maradt az alkura, amit úgy tűnik, a gazdasági szempontból jelentéktelen halászat kérdése akadályoz.
2020.10.15. 12:05

Brexit: elérkezett a Boris Johnson által emelgetett határidő

Boris Johnson brit miniszterelnök közölte az Európai Unió vezetőivel, hogy a csütörtökön kezdődő kétnapos EU-csúcsértekezlet eredményeinek ismeretében dönt az Egyesült Királyság és az unió jövőbeni kapcsolatrendszerét érintő további brit lépésekről.
2020.10.12. 20:33

Új készültségi rendszert vezetnek be Angliában

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint nem lehet ismét a tavaszihoz hasonló módon teljes zárlat alá helyezni a brit gazdaságot, de a koronavírus-járvány kórokozójának szabadjára engedése sem járható út.
2020.10.11. 21:30

Brexit: Johnson intenzív tárgyalásokat sürget

Néhány napon belül haladást kell elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének szabályozásában - mondta vasárnap Boris Johnson brit miniszterelnök Angela Merkel német kancellárnak.
2020.10.05. 19:35

Már a héten folytatódik az alkudozás a brexitről

Továbbra is nagy a szakadék a britek és az Európai Unió között a brexit utáni kereskedelmi viszony kérdésében. Ursula Von der Leyen brüsszeli bizottsági elnök és Boris Johnson brit miniszterelnök ugyanakkor megállapodtak abban, hogy egy hónappal kitolják a tárgyalások határidejét.
2020.10.05. 16:06

Boris Johnson: „Zötyögős lesz az út karácsonyig”

Nem sok jót ígért a következő néhány hónapra a Covid-19 járvány kapcsán a brit miniszterelnök. Boris Johnson azt mondta, kormánya „kiegyensúlyozott” módon áll a problémához, miközben a napi fertőzési adat első ízben átlépte a 10 ezret. A korábbi fertőzöttsége utáni kondícióját firtató kérdésre pedig így felelt: „Fittebb vagyok, mint a hentes kutyája.”
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018