INFORÁDIÓ
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán

boris johnson

2021.05.12. 10:48

A királynő beszéde: burger-reklámstop és gazdasági fejlesztés

Nagy-Britanniában betiltják a gyorséttermi ételek online reklámját az elhízás elleni harcban. Többek között ez derült ki az új kormányprogramot kihirdető királynői beszédből, amelyben a pandémia-kezelés miatti adóemelések is szerepelnek.
2021.05.10. 19:10

Jöhet az ellenbrexit: az unióba tartanak a skótok

Rövid ideig örülhetett Boris Johnson miniszterelnök. A múlt heti helyi választásokon csapást mért a munkáspárti ellenzékre, de Skóciában a makacsul a függetlenséget megcélzó SNP nyert. A brit kormány most nagy beruházásokkal akarja megbékíteni az országrészt.
2021.05.08. 08:32

Előretörtek a konzervatívok az Egyesült Királyságban

Rendkívül biztatónak nevezte pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök az Egyesült Királyságban tartott helyi választások előzetes eredményeit, amelyek azt mutatják, hogy a kormányon lévő Konzervatív Párt több kerületet is megszerzett a Munkáspárttól.
2021.05.06. 16:06

Kiválnak-e a skótok, meggyengült-e Johnson? – Sok forog kockán a mai nap

Csütörtökön tartják a brit helyhatósági és autonómia választásokat, amelyek a korábbi évekhez képest nagyobb mértékben jelzik majd a lakosság véleményét az országos politikáról is. Kiderül, hogy hova tart a skót függetlenségi mozgalom és Boris Johnson nagyot nyerhet egy hagyományosan munkáspárti városban.
2021.05.06. 11:15

Három választás torlódott össze az Egyesült Királyságban

Választási nagyüzem van az Egyesült Királyságban: Skóciában és Walesben parlamenti, Angliában helyhatósági választást tartanak. A skót szavazás tétje nagy, hiszen ha a jelenlegi kormányzó párt ismét többséget szerez, az új lendületet adhat a függetlenségi népszavazásnak. Gálik Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense magyarázta el a részleteket.
2021.05.04. 18:01

Egy fontos döntést eltitkolhat Boris Johnson a választások előtt

A nagy-britanniai lakosok várhatóan júniustól utazhatnak néhány EU-országba – ha megkapták a Covid-vakcinát. A nyár első hónapjában eltörölhetik a biztonsági távolságra vonatkozó szabályt. Hogy mikor és mit közöl ezekből a brit miniszterelnök, még rejtély.
2021.05.04. 10:34

Boris Johnson széke is meginoghat a héten

Országos téttel bíró helyhatósági – Skóciában tartományi – választásokat tartanak a héten több száz brit településen, aminek az eredménye sokak szerint akár a brit kormányfő pozícióját is megrengetheti.
2021.04.30. 17:22

Újabb kínos ügy miatt magyarázkodhat Boris Johnson

Éveken át nyilvánosan hozzáférhető volt Boris Johnson mobilszáma. A brit miniszterelnök körül az utóbbi hetekben egymást érik a botrányok és kínos ügyek ,és vizsgálat is indult, hogy milyen pénzből finanszírozták a lakásfelújítását.
2021.04.28. 18:39

Banális banánhéjon bukhat Boris Johnson

Ki fizette Boris Johnson lakásfelújítását? Az ügyben hivatalos vizsgálat indult, miközben azért is botrány van, mert a brit kormányfő állítólag azt mondta: inkább legyen több halott, mint újabb karantén.
2021.04.20. 20:22

Boris Johnson kitalált egy jogi fegyvert a Szuperliga ellen

Egyfajta “jogszabályi szuperfegyverrel” fenyegette meg az ellentmondásos Európai Szuperligába belépő angol futballklubokat Boris Johnson. Másokhoz hasonlóan a brit miniszterelnököt is felháborította a hat angol klub döntése, ami sokak szerint „megöli a játékot”.
2021.04.13. 07:49

Végeznek az 50 év felettiek első oltásával a britek

Az 50 évesnél idősebb korosztályok és a legveszélyeztetettebb lakossági csoportok mindegyik tagja már vagy megkapta a koronavírus elleni első oltást, vagy van időpontja az oltás beadására - közölte a brit kormány. Április 12-ig a 67 milliós Egyesült Királyságban 32,19 millióan kapták meg az első oltásukat, és 7,65 millióan a másodikat is.
2021.04.06. 19:40

Boris Johnson és az angolok a jövő héten már kerthelyiségben söröznek

Biztató és óvatos üzeneteket is küldözget a brit kormány az angliai karantén oldásáról. A brit országrészben a jövő héten nyitnak az üzletek, a fodrászok és a kerthelyiségek. Bár a menetrend változatlan, Boris Johnson miniszterelnök szerint „messze még a normális élet”.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018