eur:
395.78
usd:
366.78
bux:
65712.52
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kémcsövek a svájci Lausanne-i Egyetemi Kórház (CHUV) mikrobiológiai laboratóriumában 2020. március 23-án. Svájcban eddig 8547 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak és 118-an vesztették életüket.
Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Denis Balibouse

Komoly WHO-figyelmeztetés: "továbbra is egy vihar közepén vagyunk"

A következő néhány hét meghatározó lesz Európa számára az új koronavírus-járvány elleni küzdelemben - jelentette ki internetes sajtótájékoztatóján Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) regionális igazgatója.

Miközben Európában lassan megközelíti az egymilliót a hivatalosan kimutatott koronavírus-fertőzöttek száma, már pozitív jelek mutatkoznak a legsúlyosabban érintett országokban, köztük Spanyolországban, Olaszországban, Németországban és Svájcban. Hans Kluge azonban hozzátette:

nem szabad gyors győzelemre számítani, és "továbbra is egy vihar közepén vagyunk".

Míg egyes helyeken már csökken az új fertőzések száma, más régiók még a koronavírus-válság tetőzése előtt állnak - jegyezte meg a koppenhágai székhelyű szervezet vezetője.

Kluge hangsúlyozta, hogy az egyes országok kormányainak, egészségügyi hatóságainak, illetve a WHO európai részlegének választ kell találniuk arra, hogy milyen mértékben és milyen feltételek mellett lehet biztonságosan és fokozatosan lazítani a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseken. Leszögezte: nem lesz mód arra, hogy gyorsan visszatérjünk a normál kerékvágásba.

Az új koronavírus okozta szövődmények Európában már több mint 90 ezer ember halálát okozták, ami azt jelenti, hogy a globális halálesetek több mint 65 százaléka a kontinensen történt

- derült ki az AFP francia hírügynökség csütörtökön közzétett összesítéséből. Jelenleg Európát érinti a legsúlyosabban az új koronavírus okozta Covid-19 betegség: 90 180 fertőzött halt meg eddig a hivatalos adatok szerint. Világszerte 137 499 halálesetet tartanak nyilván.

A legtöbb halálos áldozat

  • Olaszországban (21 645)
  • Spanyolországban (19 130),
  • Franciaországban (17 167),
  • és az Egyesült Királyságban (12 868) van.

Világszerte már kétmillió fölött jár a hivatalos koronavírusos esetek száma, ami valójában csak töredéke a valós fertőzések számának, mert számos országban csak a súlyos tüneteket mutató betegeken végzik el a fertőzést kimutató tesztet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×