eur:
389.35
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az új, tüdőgyulladást okozó koronavírus terjedése miatt szájmaszkot viselnek az emberek egy hongkongi vasútállomáson 2020. január 26-án. Hongkongban eddig hat  koronavírus-fertőzést jelentettek. A koronavírus halálos áldozatainak a száma 56-ra nőtt Kínában, és világszerte több mint kétezer fertőzöttet regisztráltak. A kórokozó a 11 millió lakosú Hupej tartománybeli Vuhan egyik halpiacán bukkant fel először, ahol illegálisan árusították a vadhúst.
Nyitókép: MTI/EPA/Jerome Favre

Csaknem 2800 koronavírus-fertőzött - karantén Bécsben és Zürichben is

Egyre hevesebben terjed a koronavírus. A kórokozó már több mint egytucatnyi országban 2794 embert fertőzött meg. Kínában már 80 halálos áldozata van.

Továbbra sincs magyar érintettje a koronavírusnak, mint azt az InfoRádióban Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta.

"Nincs Magyarországon megbetegedett ember, és nem tudunk olyan magyarról sem, aki külföldön tartózkodott és megbetegedett volna, valamint nem tudunk olyan külföldi állampolgárról sem, aki Magyarországon van és fertőzött lenne."

A külügy hat magyarról tud, aki a fertőzött kínai tartományban dolgozik, de közülük csak egy szeretne hazajönni a járvány miatt. Négyen egy gyár megnyitásán dolgoznak, egy ember pedig egy másik kínai tartományba igyekezne, mert ott él és dolgozik.

Ferihegyen egyelőre nem ellenőrzik az utasokat,

ám a világ más országaiban egyre több helyen mérik az érkezők testhőmérsékletét és elkülönítik a lázas betegeket. Legutóbb Csehországban és Dél-Koreában állítottak fel ilyen szűrőállomásokat. Mongóliában bezárták az oktatási intézményeket és a Kínával szomszédos határátkelőket is, a kínai Vuhanban tanuló mongolokat pedig kimenekítik az országból.

Japán, Franciaország és Olaszország is hazahozná Kínában tartózkodó állampolgárait, de

sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel, főképp azért, mert akkor a vírus két hétig tartó lappangási ideje alatt karanténban kellene élniük.

Közben Kínában meghosszabbították a holdújévi szünetet, hogy megfékezzék a vírus egyre hevesebb terjedését. A vírus már megjelent Thaiföldön, Tajvanon, Malajziában, Vietnamban, Szingapúrban, Nepálban, Európában pedig Franciaországban, illetve az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is.

Bécsben egy, Zürichben két embert tartanak karanténban koronavírus-gyanúval.

A Berlinben szombat óta vizsgált, Kínából érkezett beteg tesztjéről már kiderült, hogy negatív, nem koronavírus betegítette meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×