INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 23. szerda
Tekla

antonio tajani

európai néppárt

epp

külföld

fidesz

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke sajtóértekezletet tart az EU-tagországok állam- és kormányfői kétnapos találkozójának kezdete előtt Brüsszelben 2019. március 21-én.

Antonio Tajani: rendezhető a Fidesz helyzete az Európai Néppártban

Infostart / MTI

Az EP volt olasz elnöke szerint igazságtalan a jogállamisági eljárás Magyarország ellen, és a magyar kormányzópárt helyzete rendezhető az egyébként sokszínű pártcsaládnak számító EPP-n belül.

Rendezhető a Fidesz helyzete az Európai Néppártban (EPP) - mondta a Magyar Nemzetnek adott és a lap csütörtöki számában megjelent interjújában Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) előző elnöke.

Az olasz politikus, a jobbközép Hajrá, Olaszország! vezető politikusa, az EPP egyik alelnöke azt mondta, egyértelmű, hogy pártja a Fidesz szövetségese, és fontos számukra, hogy a magyar kormánypárt az Európai Néppártban maradjon. Tajani arról is beszélt, rendkívül igazságtalannak tartja, hogy miközben Európa megkérdőjelezi a jogállamiságot Magyarországon, Máltával, amelyet baloldali kormány irányít, megengedőbb az EP.

A Fidesz néppárton belüli helyzetével kapcsolatban azt mondta, az EPP vezetése állandó kapcsolatban áll a Fidesszel és a többi tagpárttal is. "Hiszem, hogy orvosolható a helyzet."

A politikus rámutatott: a néppárt nem csak kereszténydemokrata pártokból áll, hanem "vannak liberális és konzervatív elkötelezettségű tömörülések egy­aránt. Keresztény örökségünk védelmének szükségességét senki sem kérdőjelezi meg az EPP-n belül". Hozzátette: saját pártját, a Hajrá, ­Olaszország!-ot is inkább keresztény-liberális pártnak tartja. "Úgy fogalmaznék, ma az EPP több egy kereszténydemokrata értékekre épülő pártcsaládnál. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne értenénk egyet abban, melyek is a követendő értékeink". Leszögezte: Orbán Viktor jó barátja, és egyértelmű: a Hajrá, Olaszország! a Fidesz szövetségese.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018