INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

antonio tajani

2019.05.28. 21:56

Antonio Tajani: az EP a csúcsjelölti rendszert védi

Az Európai Parlament (EP) nem az egyes jelölteket támogatja, hanem a csúcsjelölti rendszert védi, az ugyanis több demokráciát jelent, nagyobb beleszólást biztosít az állampolgároknak az Európai Unió működésébe az Európai Bizottság elnökének megválasztásán, majd pedig személyén keresztül - jelentette ki Antonio Tajani, az EP elnöke.
2018.11.25. 12:42

Szolidaritást vállal az erőszaknak áldozatul esett nőkkel az Európai Parlament elnöke

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az erőszaknak áldozatul esett nőkkel vállalt szolidaritásból piros festékcsíkkal az arcán nyilatkozott a sajtónak az uniós tagországok vezetőinek a brit EU-tagság megszűnéséről tartott rendkívüli csúcsértekezletén Brüsszelben. November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja.
2018.09.19. 15:41

Megszólalt a migráció ügyében az EP elnöke

Megállapodásra szólította fel az Európai Unió (EU) kormány-, illetve államfőit a menedékkérők elosztásának ügyében Antonio Tajani, és az "afrikai Marshall-terv" kidolgozását sürgette.
2018.06.03. 15:30

Az Európai Parlament elnökével tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délelőtt az Országházban fogadta Antonio Tajanit, az Európai Parlament elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
2018.02.23. 21:20

Az unió jövőjéről egyeztettek

Egynapos csúcstalálkozót tartottak az uniós állam- és kormányfők Brüsszelben. Szó volt az EU működésének átalakításáról, a csúcsjelölti rendszerről, az EP-képviselők és az uniós biztosok számának csökkentéséről, valamint a strukturális alapok feltételekhez kötéséről is. Orbán Viktor a találkozó előtt arról beszélt, hogy szóba kell hozni a magyar határkerítés kérdését, amire Brüsszelnek pénzt kell adnia.
2017.10.30. 21:44

40 milliárd eurót adna Afrikának az EP-elnök

Afrikai "Marshall-terv" létrehozására tett javaslatot hétfőn az Európai Parlament (EP) elnöke Tunézia fővárosában. Antonio Tajani közölte, javasolni fogja, hogy 40 milliárd eurót fordítsanak erre a célra az Európai Unió 2020-2026-os költségvetéséből.
2017.06.16. 19:30

"Helmut Kohl maga volt Európa"

A világ vezetői Helmut Kohl volt német kancellárra emlékeznek, aki hosszú betegség után, 87 éves korában hunyt el pénteken.
2017.03.06. 16:06

Új Marshall-terv készülhet Arfika megmentésére

A berlini kormány fejlesztési minisztere új Marshall-tervet dolgozott ki Afrika gazdasági talpraállítására, hogy a földrész egyre növekvő lakosságának egy része ne kényszerüljön szülőföldjének elhagyására. A tervvel az Európai Parlament új elnöke is egyetért, így Angela Merkel kancellár joggal reméli, hogy az Európai Unió e heti csúcsértekezletén sikerül előmozdítani a program megvalósítását.
2017.01.19. 14:45

Erősíteni fog az Európai Parlament új elnöke

Elsősorban a tagállami érdekek különbözősége miatt válaszút előtt áll az Európai Unió – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csornai Zsuzsa, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója.
2017.01.18. 18:35

Az új elnök felbolygatja az Európai Parlamentet

Antonio Tajani európai parlamenti elnökké választásával, illetve az eddigi néppárti-szociáldemokrata megállapodás megszűnésével várhatóan nagyobb politikai vita lesz, az eddiginél több alternatíva jelenik meg a strasbourgi vagy a brüsszeli plenáris üléseken - véli Gyévai Zoltán, a Bruxinfó főszerkesztője.
2017.01.17. 23:33

Magyar reakciók az Európai Parlament új elnökének megválasztása után

A Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja gratulált kedd este az olasz néppárti Antonio Tajaninak, akit Strasbourgban az EP új elnökévé választottak. Szanyi Tibor szocialista képviselő szerint a szavazás az Európai Parlament erős politikai szándékát tükrözte az EU-ellenes, populista szélsőség elszigetelésére.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018