INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 26. hétfő
Izsó

pápalátogatás

erdély

csíksomlyó

ferenc pápa

miseruha

Elkészült Ferenc pápa különleges csíksomlyói miseruhája

Infostart

Fehér alapon sárga, barna, bordó és piros motívumok dominálnak rajta, egy szatmári varrónő készítette.

Vasárnap készült el az az ünnepi miseruha, amelyet Ferenc pápa június 1-jén a csíksomlyói ünnepi szentmisén visel majd - közölte a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál.

A ruhát egy szatmári tervező-kivitelező, Sabau Trifu Cristina alkotta meg, aki a portál kérdésére elmondta, az eredeti tervet követve a miseruha hátoldalán található a romániai pápalátogatás logója a magyar nyelvű mottóval, elöl pedig a csíksomlyói kegyszobor és kegytemplom látható. Ezeket a jelképeket egységes látvány- és színvilágban kapcsolta össze a művész, aki a díszítést saját kezűleg készítette -

selyem- és aranyszálat, nemes, finom, színes kelméket ötvözve, így került a fehér alapra a kompozíció sárga, barna, bordó és piros árnyalatokkal.

A ruhán a virágok mellett néhány tövismotívum is helyet kapott a bordó "zónában", ami annak a jelképe, hogy a Csíksomlyón ünneplő nép miként ment át az évszázadokon megannyi szenvedésen, megpróbáltatáson.

Az infulán - ami a szentatya csúcsos fejfedője lesz - a miseruha szín- és formavilága ismétlődik, ott a sárgásabb árnyalatok nagyobb teret kaptak.

A ruha a látogatás előtt egy héttel már Csíkban lesz.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018