eur:
395
usd:
371.78
bux:
66218.74
2024. április 16. kedd Csongor

Megrekedtek a nukleáris tárgyalások – Észak-Korea több rakátát is kilőtt

Észak-Korea kilőtt szombat reggel több rövid hatótávolságú rakétát a Japán-tenger felé - közölte a dél-koreai hadsereg vezérkari főnökeinek egyesített bizottsága.

A rakétákat a keleti parti Vonszan városnál lévő indítóállásból lőtték ki, és 70-100 kilométert tettek meg, mielőtt a tengerbe csapódtak. A dél-koreai és az amerikai erők elemzik a kilövéssorozat részleteit.

Dél-Korea felszólította szombaton északi szomszédját, hogy szüntesse be a Koreai-félszigeten katonai feszültséget keltő tevékenységet. Mun Dzse In dél-koreai elnök hivatalának szóvivője közleményében azt írta, hogy súlyos aggodalmat kelt a rövid hatótávolságú rakéták indítása. "Elvárjuk Észak-Koreától, hogy csatlakozzon az atommentesítési tárgyalások sürgős újrakezdését célzó törekvésekhez" - tartalmazza a dokumentum.

A rakétakísérleteket elítélte a szöuli kormány is.

Az AP hírügynökség megjegyzi: a tesztek előzménye, hogy megrekedtek az Egyesült Államok és Észak-Korea között tavaly elkezdődött nukleáris tárgyalások.

Észak-Korea legutóbb 2017 végén hajtott végre rakétaindítást, akkor egy Hvaszong-15 típusú interkontinentális ballisztikus rakétával. Phenjan azt állította, hogy rakétájával már el tudja érni az amerikai szárazföldet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Belső égésű motorok betiltása: erős EU-s intelem érkezett

Thierry Breton, az EU egységes piacért felelős vezetője figyelmeztette az európai autóipari cégeket és a tagállami kormányokat, hogy még jelentős változásokra van szükség ahhoz, hogy az EU 2035-ig teljesíteni tudja a zöld megállapodással és az elektromos járművekkel kapcsolatos célkitűzéseket. A „szükséges kiigazítások” szükségességét hangsúlyozva Breton arra figyelmeztetett, hogy a Green Deal céljainak elérése több mint végrehajtási utasítás, azzal kell foglalkozni, hogy segítsék, támogassák a projektek megvalósulását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×