eur:
393.33
usd:
367.64
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Volodimir Zelenszkij ukrán komikus színész és elnökjelölt távozik egy szavazóhelyiségből az ukrán elnökválasztás második fordulójában Kijevben 2019. április 21-én.
Nyitókép: Sztepan Franko

Ackermann Sándor: komoly csapat kell az új ukrán elnök mellé az orosz nyomással szemben

Bár nagyra törő tervei vannak a húsvétvasárnap megválasztott új ukrán elnöknek, beiktatásáig még Petro Porosenko áll az ország élén. A Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezekben a napokban mintha keresztbe tenne a távozó elnök Volodimir Zelenszkijnek.

Az elmúlt öt év tapasztalatai azt mutatják, hogy Oroszország igyekszik minden "fegyvert" bevetni, hogy meggyőzze vagy manipulálja a közvéleményt akár Ukrajnában, akár attól nyugatra; "Moszkva célja az, hogy saját érdekeiről és igazáról meggyőzze a közvéleményt, és erre kell majd reagálni valahogy a megválasztott ukrán elnöknek, Volodimir Zelenszkijnek és csapatának" - vélekedett Ackermann Sándor, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy még nem tudni, ki lesz a humorista-producer csapatában, de

komoly szakmai gárdát kell összerakni, ha fel akarják venni a kesztyűt az oroszokkal, illetve az álhírek elleni küzdelemben.

"A kelet-ukrajnai konfliktussal kapcsolatban azért azt érdemes megjegyezni, hogy sokan változást várnak Zelenszkij elnökségétől, de ahogy lementek a választások, másnap reggel máris lövéseket lehetett hallani a keleti területeken, sérültek, halálos áldozatok is voltak. Sajnos a fegyveres konfliktus nincs tekintettel arra, hogy ki ül az elnöki székben" - tette hozzá Ackermann Sándor.

Petro Porosenko leköszönő elnöknek közben viszont még van egy hónapja ciklusából, ám Ackermann Sándor szerint már készül a parlamenti választásokra, de eközben sem tétlenkedik,

keresztbe akar tenni utódjának, ami értelmetlennek látszik egy olyan helyzetben, amikor Porosenko népszerűsége ekkora mélyrepülésben van.

"Tény, hogy amíg nincs hivatalváltás, ugyanúgy Porosenko az elnök, mintha nem lettek volna választások" - tette hozzá Ackermann Sándor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×