INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

eu-csúcs

brexit

emmanuel macron

Emmanuel Macron francia elnök érkezik az Európai Unióból történő brit kiválás ügyéről (Brexit) rendezett rendkívüli európai uniós csúcstalálkozóra Brüsszelben 2019. április 10-én.

Macron bekeményített az EU-csúcson

Infostart / MTI

A francia elnöki szóvivő szerint nem a rendezetlen brit kilépés a legrosszabb lehetőség.

Nem az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása a legrosszabb opció, ez még mindig jobb, mint ha hosszú halasztás esetén London megpróbálná akadályozni a közösségi döntéshozatalt - jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök szóvivője a szerdai rendkívüli EU-csúcson.

"Nem minden lehetőség jobb, mint a megállapodás nélküli Brexit" - mondta az illetékes, hozzátéve, hogy a zárónyilatkozat-tervezet jelenlegi szövege nem biztosít kellően szilárd garanciákat az esetleges brit "obstrukció" ellen.

"Vállaljuk a felelősséget a keménységünkért. Nem kockáztathatjuk a bénultság, illetve egy zavaros helyzet kialakulását az európai választások idején" - közölte.

"Számunkra a rendezetlen kilépés valós opció" - szögezte le.

Nyitókép: Emmanuel Macron francia elnök érkezik az Európai Unióból történő brit kiválás ügyéről (brexit) rendezett rendkívüli európai uniós csúcstalálkozóra Brüsszelben 2019. április 10-én. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018