eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Halálos lövöldözés volt az egyik legrégebbi amerikai lap szerkesztőségében

A legfrissebb adatok szerint öten életüket vesztették, huszonketten megsebesültek egy lövöldözésben csütörtökön a marylandi főváros, Annapolis egyik lapjának szerkesztőségében - jelentette az amerikai sajtó.

Első jelentések még négy ember haláláról és több sebesültről szóltak, hozzátéve, hogy a hatóságok egy gyanúsítottat elfogtak.

"Egy fegyveres több embert is meglőtt az irodámban, néhányan közülük meghaltak" - írta a lap egyik újságírója a Twitteren. További szemtanúk arról számoltak be, hogy a lap alkalmazottai az asztalok alá bújva próbáltak a lövések elől fedezékbe húzódni.

A lövöldözés a Capital Gazette című lap szerkesztőségében történt. Az újság az Egyesült Államok egyik legrégebbi napilapja.

További részletek egyelőre nem ismertek.

"Teljesen meg voltam rökönyödve, amikor meghallottam az annapolisi tragédia hírét" - írta Larry Hogan marylandi kormányzó Twitter-üzenetben.

A rendőrség sajtójelentések szerint evakuálta az újság székhelyéül szolgáló épületet, s felszólította a lakosságot, kerüljék el az időközben lezárt környéket. A helyszínre tűzszerészeket is riasztottak, hogy lehetséges robbanószerkezetek után átvizsgálja az épületet.

A New York Daily News című bulvárlap értesülése szerint a történteket követően a New York-i rendőrség elővigyázatosságból megerősítette a nagyobb médiumok szerkesztőségeinek őrzését. A nagyvárosban ugyanakkor nem érkezett közvetlen fenyegetés a szerkesztőségek címére.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×