eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Oroszország kész új fejezetet nyitni az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatában

Oroszország kész új fejezetet nyitni az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatában

Oroszország kész új fejezetet nyitni az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatában, és baráti viszonyt ápolni vele, de rendezni kell a biztonságot érintő régi problémákat, amelyek elsősorban a stratégiai támadófegyverek csökkentéséről és korlátozásáról szóló egyezményekre, illetve a közepes és kis hatótávolságú rakétákra vonatkoznak - jelentette ki Vlagyimir Putyin szombaton a vietnami Danangban.

Az orosz elnök az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) tagországainak vietnami csúcstalálkozója befejeztével tartott sajtótájékoztatón beszélt erről.

Rendkívül fontosnak nevezte a néhány órával korábban, Donald Trumppal amerikai elnökkel közösen kiadott, a szíriai válságnak szentelt nyilatkozatot, amelyben úgy foglaltak állást, hogy a szíriai konfliktusnak nincs katonai megoldása.

Távozva az APEC-csúcsról Trump az mondta, hogy a nyilatkozatról "nagyon gyorsan megállapodtak".

Úgy fogalmazott, hogy a dokumentum "rengeteg életet fog megmenteni" Szíriában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×