eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

EP-választás - Berlusconi pártja a mérsékelt szavazók támogatására számít

A Hajrá Olaszország (FI) az olasz választók többségét képviselő mérsékelt szavazók támogatottságát várja, Itália kormányozhatatlan ország, intézményes reformokra van szükség, és szigorú feltételekhez kell kötni azt, hogy Itália az euró-övezet tagja maradjon - ezeket a gondolatokat fejtette ki Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő csütörtökön Rómában pártjának európai parlamenti választási kampánynyitóján.

Berlusconi az olasz belpolitikáról, az euróról és a rá kiszabott közhasznú munkavégzésről egyaránt beszélt, bemutatva a pártnak a választásokon induló jelöltjeit. A Silvio Berlusconi vezette olasz jobbközép erő ismert politikusai vezetik a párt öt területi listáját.

A FI logóján Berlusconi neve is szerepel, de az adócsalásért elítélt politikus nem indulhat a május 25-i európai parlamenti választásokon. Húsz éves politikai pályafutása alatt először fordul elő, hogy nem szerepel saját pártja jelöltjei között.

A kampányindító sajtótájékoztatón Silvio Berlusconi arról beszélt, hogy a FI az olasz választók többségét képviselő mérsékelt szavazók támogatottságát várja. Azokkal az előrejelzésekkel kapcsolatban, amelyek szerint a FI húsz százalék alatt fog szerepelni, Berlusconi hangoztatta, hogy ki kell várni az európai választások végét.

"Itália kormányozhatatlan ország. Matteo Renzi miniszterelnök választások nélkül jutott hatalomra. Ezért van szükség a FI által is támogatott intézményes reformokra" - mondta Berlusconi. Szorgalmazta, hogy az olasz államfőt ne a parlamenti pártok, hanem az olaszok közvetlenül válasszák meg.

Az euróval kapcsolatban kijelentette, szigorú feltételekhez kell kötni azt, hogy Olaszország az euróövezet tagja maradjon.

Silvio Berlusconit a milánói bíróság kedden közhasznú munkavégzésre ítélte. A Milánó közelében lévő egyik idősek otthonában fog dolgozni májustól.

"Az önkéntes munka mindig öröm" - mondta Berlusconi. Elemzők szerint a közmunkát a volt miniszterelnök máris önreklámozásra és a 65 év feletti szavazók meghódítására fordítja. A felmérések azt mutatják, hogy az olasz szavazók idősebb korosztálya mindig elmegy szavazni és a jobbközépet részesíti előnyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

Ami összeköt, az elválaszt? A digitalizáció területi egyenlőtlenségei a magyar feldolgozóipar tükrében

A digitalizáció a 2010-es évek során egyre nagyobb jelentőséget kapott a társadalmi-gazdasági tényezők között egyrészt a digitális eszközök alkalmazásának terjedése, másrészt a gazdasági életben betöltött szerepe révén. Ennek a folyamatnak, amelyet az Ipar 4.0 időszak első hullámának is tekinthetünk, része, hogy ezek az eszközök és megoldások fokozatosan megjelennek a magyar feldolgozóiparban is. Kutatásunk révén arra kerestük a választ, hogy a magyar feldolgozóipar ágazati szerkezete és a digitalizáció térbeli mintázata között vannak-e összefüggések és amennyiben igen, ezek milyen formában jelennek meg egyes ágazattípusok között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 13:01
×
×
×
×