eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hackerek támadták meg az észak-koreai rezsim hivatalos honlapját

Az Anonymous hackercsoport megbénította csütörtökön az észak-koreai rezsim hivatalos információs honlapját.

A támadás következtében elérhetetlenné vált az Uriminzokkiri (A mi nemzetünk) nevű internetes oldal, amelyen a hivatalos propaganda videókat és az észak-koreai médiumok híreit teszik közzé. A Kínából működtetett portál Twitter- és Flickr-profilja is hackerek áldozatául esett. A népszerű mikroblogon és a fényképmegosztó weboldalon a megszokott phenjani megosztások helyett Kim Dzsong Un karikatúrája jelenik meg, amely egy disznó orrával és füleivel ábrázolja az észak-koreai vezetőt, mellkasán egy Mickey egeres tetoválással.

Az Uriminzokkiri nevében megjelenő Twitter-üzenetek helyén a "We Are Anonymous" felirat volt látható, illetve egy tangót táncoló pár képe. A férfi táncos egy Guy Fawkes-álarcot visel, amely az Anonymous hackercsoport jelképe. (Guy Fawkes egy XVII. századi angol összeesküvés vezetője volt.)

Az interneten megjelent hírek szerint a hackerek az Uriminzokkiri oldalon regisztrált több ezer felhasználó személyes adataihoz jutottak hozzá, és ezeket közzé is tették a világhálón.

Észak-Korea 2010-ben nyitott profilt a Twitteren, jelenleg több mint 13 ezer követője van. A mikroblogon közzétett üzenetekben elsősorban a rezsim vezetőit dicsőítik. Az Uriminzokkiri oldalán gyakran látható egyebek mellett a washingtoni Fehér Ház képe egy távcsöves puska célkeresztjében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×