eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kim Dzsong Il születésnapját ünneplik Észak-Koreában

Kim Dzsong Il születésnapjáról emlékeztek meg szombaton Észak-Koreában; a nemzeti ünnepnek nyilvánított évfordulón kulturális és sportprogramokat, illetve más rendezvényeket tartottak a tavalyelőtt elhunyt észak-koreai vezető emlékére.

A phenjaniak virágokat helyeztek el a hetvenegy éve született Kim Dzsong Il szobrainál és az őt ábrázoló mozaikoknál. A zászlókkal és más dekorációkkal feldíszített fővárosban koncerteket és tömeges tornászbemutatókat tartottak. Külföldről - Oroszországból, Ukrajnából, Észtországból és Kanadából - meghívott sportolók részvételével műkorcsolya-bajnokságot rendeztek.

Az elhunyt vezető fia, Kim Dzsong Un ünnepélyesen hatalmas mennyiségű mézet adományozott egy phenjani szülészotthonnak, és személyesen rendelkezett arról, hogy helikopterekkel vigyenek ajándékokat azoknak a gyerekeknek, akik a Sárga-tenger kilenc legtávolabbi szigetén laknak. A jeles ünnepen a legkiválóbb katonák, párttagok és munkások Kim Dzsong Il nevével ellátott karórát kaptak, kitüntetés gyanánt a "kedves vezető" idézetgyűjteménye járt a legjobbaknak.

Kim Dzsong Il 2011. december 17-én hunyt el szívrohamban. Halála után harmadik fia, Kim Dzsong Un vette át az ország vezetését. Kim Dzsong Un szombaton felkereste a kimszuszáni emlékpalotát, apja, valamint nagyapja, Kim Ir Szen nyughelyét, ahová párt- és katonai vezetők is elkísérték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×