eur:
389.51
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Obama nem bízik az európai gazdaságban

Tartós európai ellenszéllel kell számolnia az amerikai gazdaságnak Barack Obama szerint.

Az amerikai elnök egy New York-i demokratapárti adománygyűjtő rendezvényen elhangzott beszédében az európai adósságválságra utalt, hangoztatva, hogy az minden bizonnyal még jó ideig eltart.

Európa továbbra is kihívás az Egyesült Államok számára - jelentette ki az elnök, aki szerint az európaiaknak sürgős és döntő lépéseket kell tenniük a válság enyhítése érdekében. Minél gyorsabb és hatékonyabb intézkedések születnek, annál jobb lesz az Egyesült Államok gazdaság helyzete - fűzte hozzá.

Obama ugyanakkor meggyőződését fejezte ki, hogy az európaiak nem hagyják csődbe menni az eurót.

Az elnök újraválasztási esélyeit jelentősen befolyásolhatja a magas amerikai munkanélküliség, valamint a gazdasági növekedés lassulása, amire közvetve hatást gyakorolt az európai pénzügyi, illetve gazdasági válság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×