eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68266.3
2024. május 17. péntek Paszkál

Illegális határátkelők fulladtak a Tiszába - a rendőrök nem találtak holttesteket

Legkevesebb 15 koszovói albán illegális határátkelő fulladt a Tiszába múlt héten - közölte a koszovói külügyminisztérium szóvivője egy túlélő állítása alapján. A rendőrség szerint október 15. után folyamatosan terepkutatást végeztek a tiszai szerb-magyar határszakaszon, de sem további határsértőket, sem holttesteket nem találtak.

Pristinai lapjelentések szerint félő, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladt a Tiszába, amikor megpróbált illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A tragédia október 14. és 16. között, a folyó Szeged alatti szakaszán történt.

A bárkán 18-19 ember utazott, de az elsüllyedt. Egy férfi megmenekült, és kimentette két gyerekét is, de a feleségén már nem tudott segíteni - erősítette meg Pristinában Aljbana Bechiri, a koszovói külügyminisztérium szóvivője. A többiekről azóta nincs hír, ezért gondolják, hogy valamennyien a Tiszába vesztek.

A külügyi szóvivő szerint minisztériuma felszólította azokat, akik úgy gondolják, hogy az eltűntek között családtagjaik lehetnek, hogy jelentkezzenek, Koszovó bécsi nagykövete pedig Magyarországra utazott tájékozódni.

A rendőrök október 15. után folyamatosan terepkutatást végeztek a tiszai szerb-magyar határszakaszon, de sem további határsértőket, sem holttesteket nem találtak - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pál János elmondta: október 15-én találták meg azt az apát és két, kihűlés miatt életveszélyes állapotba került gyermekét, akik a Tiszán próbáltak Szerbiából Magyarországra átszökni. További határsértőkre utaló jeleket azonban nem találtak, pedig folyamatos terepkutatást végeznek a határrendészek a területen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×