eur:
389.69
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A romák elleni erőszakról beszéltek Washingtonban

Az Egyesült Államokban a romák elleni erőszak és gyűlöletbeszéd elítélésére kérte a washingtoni vezetést Bársony Katalin roma szociológus az amerikai kongresszus Helsinki Bizottságának meghallgatásán.

A szervezet több közép-európai roma szakértőt hívott meg a meghallgatásra, amelynek a romák elleni erőszak fokozódása volt a témája.

Bársony Katalin felhívta a figyelmet arra, hogy a romákkal kapcsolatos rasszista vagy feltételezhetően rasszista indíttatású esetek ügyében Magyarországon még mindig nincs bírósági eredmény. Hozzátette: a magyarországi közbeszédet nem ezek az ügyek, hanem a cigánybűnözéssel kapcsolatos kérdések uralják.

A magyar szociológus mellett Daniel Stanislav, a budapesti székhelyű Európai Roma Jogok Központjának szlovákiai munkatársa a szlovákiai és csehországi romellenes erőszak erősödéséről számolt be.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×