eur:
387.41
usd:
357.73
bux:
68263.44
2024. május 23. csütörtök Dezső

Jobban teljesítenek a nők a brit egyetemeken

Jobban teljesítenek a nők a brit egyetemeken a férfiaknál. Sokkal kisebb az esélye, hogy kihullanak a felsőoktatásból, ha már egyszer bekerültek a rendszerbe, és jobbak a jegyeik is.

Az egyetem után több férfi lesz állástalan, mint nő, bár aki talál állást, az magasabb fizetést kap női kollégáinál.

A tanulmány szerint a nők 49 százaléka megy egyetemre, míg a férfiaknak csak a 38 százaléka. A férfiak 1,4 százalékkal biztosabban esnek ki az egyetemről, mint a nők.

A riport rámutat, hogy a fejlett világ országaiban mindenhol jobban teljesítenek a nők a felsőoktatásban (is).

A kormány közölte, mindenkit bátorítanak, akinek tehetsége van, hogy menjen egyetemre - és hogy nekik meg kell adni a lehetőséget, hogy sikeresen befejezzék tanulmányaikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

A kormány áttekintette a háborús helyzetet, amely szerintük Ukrajna számára kedvezőtlenül alakul, a sorozás pedig a kárpátaljai kisebbségre is kiterjedhet. Az Európai Unió Bíróságnál több magyar eljárás is zajlik, ezek közül a menekültügyi rendszer miatt hozott korábbi ítélet végrehajtása kapcsán újabb elmarasztaló döntésre számítanak, a kabinat arra számít, hogy napi pénzbírság kiszabásáról dönt majd a testület – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány legújabb döntéseit ismertető eseményt élőben közvetítjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×