eur:
389.24
usd:
363.84
bux:
68226.98
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elégedett az MKP az EP-választások eredményével

Elégedett a szlovák EP-választások eredményével a Magyar Koalíció Pártjának elnöke, Csáky Pál. A párt ahogy eddig is, két képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. Megjegyezte azt is, az MKP nem vesz részt az áprilisban újraválasztott szlovák köztársasági elnök beiktatási ünnepségének nem hivatalos részén, mivel így kíván tiltakozni Ivan Gasparovic magyarellenes kijelentései miatt.

A Magyar Koalíció Pártja (MKP) elégedett a szlovákiai európai parlamenti választás eredményével, és sikernek tartja, hogy a párt a jövőben is két képviselőt küldhet Brüsszelbe - jelentette ki Csáky Pál, az MKP elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján a választás nem hivatalos eredményeit értékelve.

Csáky sikernek minősítette azt is, hogy a három konzervatív ellenzéki párt együttesen több mandátumot szerzett, mint a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer), és síkraszállt az ellenzék szorosabb együttműködése mellett. Úgy vélekedett, hogy a kormánykoalíció által a kampányban bevetett magyar kártya ezúttal nem hatott olyan intenzíven, mint a tavaszi államfőválasztáskor.

Hozzátette: az MKP nem vesz részt az áprilisban újraválasztott szlovák köztársasági elnök beiktatási ünnepségének nem hivatalos részén, tiltakozásul Ivan Gasparovic magyarellenes kijelentései és állásfoglalásai miatt.

Csáky szerint a beiktatási ünnepség, amelyre június 15-én kerül sor Pozsonyban, három részből fog állni: hivatalos ceremónia, hálaadó istentisztelet és állami fogadás. Az MKP csak a hivatalos ceremónián képviselteti magát, a két másik rendezvényen nem. A politikus szerint az MKP így kíván tiltakozni az ellen, hogy Gasparovic a választási kampányban állandóan támadta a magyar pártot, és negatívan nyilatkozott annak választóiról - indokolta a döntést Csáky.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×