eur:
389.48
usd:
361.55
bux:
68425.96
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Atomrobbantás: komoly választ adnának a japánok és az orszok Észak-Koreának

Oroszország és Japán szerint komoly választ kell adni az észak-koreai atomkísérletre és Phenjannak a héten tett többi provokatív lépésére.

Dmitrij Medvegyev orosz elnök és Aszo Taro japán kormányfő szombaton telefonbeszélgetést folytatott az éles nemzetközi elítélést kiváltó robbantásról, a féltucatnyi rakétaindításról és az észak-koreai háborús fenyegetőzésről.

Az eszmecseréről Moszkvában kiadott közlemény szerint a felek egyetértettek abban, hogy "a lehető legkomolyabb válaszra van szükség", mert a nemzetközi biztonsági rendszert kihívás érte. Megállapodtak abban, hogy egyeztetik erőfeszítéseiket az ENSZ BT új határozatának előkészítésekor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Miért alkalmazza a világ a BIM klasszifikációs struktúrát?

Miért alkalmazza a világ a BIM klasszifikációs struktúrát?

Ellentmondásos piaci várakozás kíséri a tavaly életbe lépett új építési törvény BIM előírásának gyakorlati megvalósulását. Pedig most dől el, hogy az építőipar állam által indított digitalizációja eredményezhet-e egységes piaci fejlődést. Az állam elvárása, hogy a beruházások tervezésének korai szakaszában reális költségtervet kapjon. Ehhez egy fejlett digitális munkafolyamat felépítése szükséges, amelyre jó nemzetközi gyakorlatot találni, miközben itthon nincs hagyománya az egységes piaci gyakorlatnak. A Graphisoft szakemberei Reicher Péter országigazgató és Kari Szabolcs BIM menedzser a tapasztalataikról számoltak be, valamint Lengyel Balázs költségtervező mérnök, az ÉKTR egyik megalkotója, a Spányi Partners Zrt. egyik tulajdonosa a költségvetési klasszifikáció nemzetközi megoldásait és a magyar kezdeményezéseket mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×