eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Sikert remélnek a választásokon a vajdasági magyar pártok

Sikert vár az előrehozott választásoktól a három legnagyobb vajdasági magyar párt januárban alakult koalíciója. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az InfoRádiónak elmondta: bár a pártok korábban meglehetősen rossz viszonyban voltak, mára szoros szövetség alakult ki közöttük.

A három legnagyobb vajdasági magyar párt januárban alakult koalíciója az elnökválasztási eredménynél is nagyobb sikert vár a május 11-i, előrehozott, parlamenti és önkormányzati választáson - mondta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István szerint reális az a célkitűzés, hogy az országos parlamentben öt-hat, míg a tartományiban 16-18 képviselőjük legyen, illetve, hogy még erőteljesebb befolyásuk legyen az önkormányzatokban.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a magyar pártoknak sikerült átlépniük a saját árnyékukat: immár a programok és a célkitűzések kapcsán felmerült félreértéseket is sikerült tisztázni.

Ebben a pillanatban egyetlen olyan nyitott kérdés sincsen, amely a koalíció létét, hatékonyságát veszélyeztetné - jelentette ki Pásztor István.

Sikert várnak

Meglehetősen torz, mégis működőképes többpártrendszer van a Vajdaságban 1994 óta, ám nem volt közös politikai cél és egyetértés a vezetők között - mondta az InfoRádiónak a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke.

Ágoston András szerint most azért jöhetett létre az összefogás a délvidéki magyar politikai erők között, mert személycsere történt a Vajdasági Magyar Szövetség élén, és, mert a pártok rájöttek, hogy ez az egyetlen megoldás a szerb pártok előretörésének megállítására.

Azért dolgoztuk ki közösen az autonómia-koncepciót, hogy, a már úgy sem tudunk annyit ígérni, mint egy szerb párt, ígérjünk olyasmit, ami a magyar közösség egészének fontos - tette hozzá a Vajdasági Magyar Demokrata Párt elnöke.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×