eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az ENSZ a nőkkel szembeni erőszak ellen

A nőkkel szembeni erőszak elleni fellépésre ösztönözte a tagállamokat az ENSZ főtitkára. Ban Ki Mun szerint ez hozzájárulhat a legnagyobb kihívások megoldásához.

Ban Ki Mun a közelgő nemzetközi nőnap alkalmából arra biztatta az országokat, hogy fordítsanak több pénzt a nők egészségügyi ellátására, élelmezésére és foglalkoztatásának elősegítésére.

"A nők helyzetének javítására irányuló beruházások hozzájárulnak a legnagyobb kihívások megoldásához, a szegénység, az éhezés, az írástudatlanság, a környezeti károk kezeléséhez" - fogalmazott a politikus.

A főtitkár az ENSZ női egyenjogúsággal foglalkozó bizottsága előtt azt mondta: a nők helyzetének javítása hozzájárul a legnagyobb kihívások megoldásához, így például a szegénység, az éhezés, az írástudatlanság és a környezeti károk mérsékléséhez.

A közelgő nemzetközi nőnap alkalmából több ENSZ-tisztségviselő sürgette az országokat, hogy erősítsék meg a nőkkel szemben elkövetett erőszakos cselekmények elleni küzdelmüket.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×