eur:
389.55
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szlovák külügyminiszter Malina Hedvig esetéről: "Valami történt"

A szlovák külügyminiszter szerint a Malina Hedvig-ügy megterheli a szlovák-magyar kapcsolatokat. Ján Kubis közölte: az eset megoldása nélkül nem várható javulás Szlovákia és Magyarország viszonyában.

A szlovák diplomácia vezetője, Ján Kubis pozsonyi sajtótájékozatatóján elismerte, hogy Malina Hedvig ügye egy olyan teher, amely akadályozza a szlovák-magyar viszony javulását. Az eset bármiféle megoldása segítene a viszony javításán - vélekedett a tárcavezető.

"Valami történt, és az eset transzparens módon való lezárása, a tanulságok levonása nélkül ez az ügy mindig terhet jelent majd számunkra" - jelentette ki a szlovák külügyminiszter.

Ján Kubis szerint az esetet nem felejtik el, megoldása nélkül nem várható a kétoldalú szlovák-magyar viszony javulása.

"Csak ha megoldódik az ügy, akkor mozdulhatunk előre, bármilyen is legyen a végeredmény" - hangsúlyozta a szlovák külügyminiszter.

Szlovákia és Magyarország jelenleg Robert Fico és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökök találkozóját készíti elő, ezt a pozsonyi magyar nagykövetség is megerősítette a SITA hírügynökségnek.

Dusan Caplovic kormányfő-helyettes nyilatkozata szerint rövidesen megtartják a miniszterelnök-helyettesek megbeszélését, amelyen véglegesítenék a miniszterelnöki találkozó részleteit. Ezt feltehetőleg még nyár előtt megrendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×