eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Csaknem 30 méteres azonosítatlan tárgyat sodort partra a tenger - képpel

Hatalmas fémtartályt sodort partra a tenger a Skóciához tartozó Nyugati-szigeteknél. A szakértők egyelőre nem tudták megállapítani, hogy valójában mi hever a sekély vízben.

A tartály 27 méter hosszú, leginkább egy óriási silóra hasonlít. A fémtesten mindössze néhány szám szerepel, semmilyen más, azonosításra alkalmas jelzést eddig nem találtak.

A szakértők szerint a tartály egy hajóról esett a tengerbe, majd az ár egy öbölben vetett partra. A hatalmas szerkezetre egy kutyáját sétáltató férfi bukkant rá.

A tartály olyan hatalmas, és annyira szokatlan látvány a parton, hogy számos érdeklődőt vonzott már az öbölhöz.

Ha felállítanánk, csaknem harminc méter magas lenne, leginkább egy silóra hasonlít. A feltételezések szerint valamilyen folyadék tárolására készült - mondta el a helyi környezetvédelmi szolgálat vezetője.

Alasdair MacEachen hozzátette: elképzelhető, hogy a tartályt lehorgonyozzák a part mellé, nehogy az ár ismét a nyílt tengerre sodorja, és ott veszélyeztesse a hajóforgalmat.

A szakértő mindenesetre azt tanácsolta az érdeklődőknek, hogy tartsanak megfelelő távolságot a rejtélyes fémszerkezettől, mivel az igen könnyű, és ha hirtelen arrébb gördül, a közel állókat könnyen agyonnyomhatja. A tárgyról készült képet itt megnézheti!

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×