INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Kína minden vitatott játék kivitelét felfüggesztette

InfoRádió / MTI
Kína a hét végén felfüggesztette a mérgező anyagot, nevezetesen egy veszélyes drogot tartalmazó játékainak kivitelét az amerikai és ausztrál panaszok hatására. Ezek szerint összesen már vagy tucatnyi gyereket kellett súlyos panaszokkal kórházba vinni, mert a kínaiak gyártotta játékgyöngyöcskéket lenyelték és ezek gyógyszerekhez használt anyagot tartalmaztak.

A Bindeez, valamint az Aqua Dots nevű, egyébként igen népszerű készségfejlesztő játékokról van szó. A kínai hatóságok közölték, hogy a gyártóhelyeken lefoglalták a termékeket és vizsgálatot indítottak, miként kerülhetett drog a játékszerekbe.

A játék az ausztrál Moose Enterprisestől jutott a piacokra, amit az negyven országban vont már be és amelyet sok milliós nagyságrendben a kínai Sencsen városában állítatott elő.

Magyarországon a forgalmazó több mint 13 ezer ilyen játékot értékesített a kereskedőknek augusztus óta, s a cég már felhívta a figyelmet, hogy a játékot, amelynek 22-féle változata létezik, vissza kell vinni a boltokba. Az Egyesült Államokban viszont 4,2 millió játékot hívtak vissza.

A címlapról ajánljuk