eur:
393.26
usd:
355.33
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

40 ezren nem indulhattak el pénteken a Heathrow-ról a kívánt járatokkal

Nagy-Britanniában csak lassan áll helyre a forgalom a repülőtereken. A British Airways az elmúlt 3 napban valamennyi belföldi, illetve több európai járatát törölte a nagy köd miatt. A Budapestre tartó gépek a tervek szerint kisebb késésekkel felszállnak.

A légitársaság a belföldi utasokat buszokkal és vonatokkal próbálja elszállítani. Több százan a Heatrhrow repülőtéren, több ezren a közeli szállodákban éjszakáztak.

Akiket nem tudtak a repülőtérről elvinni, azoknak fűtött sátrakat emeltek, és ötezer takarót osztottak ki.

A British Airways adatai szerint pénteken mintegy 40 ezren nem indulhattak el a kívánt repülőjáratokkal. A legnagyobb londoni repülőtéren a foglalások alapján karácsony és újév között összesen 3 millió ember fordul meg.

Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×