eur:
396.28
usd:
367.31
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Bush: még több katonát!

George Bush amerikai elnök szerint növelni kell az amerikai szárazföldi hadsereg és a tengerészgyalogos egységek állandó létszámát, hogy megfeleljenek a terrorizmus elleni háború kihívásainak.

Bush washingtoni év végi sajtókonferenciáján Irakról szólva annak a véleményének adott hangot, hogy 2006 folyamán a lázadók megakadályozták az ország biztonságának és stabilitásának megteremtésére irányuló amerikai erőfeszítések sikerét.

Éppen ezért minden lehetséges megoldást fontolóra vesz Irakkal kapcsolatban, beleértve további amerikai egységeknek az országba vezénylését is.

"A győzelemhez vezető utat követem (...) a győzelem lehetséges" - mondta arra a kérdésre válaszolva, vajon nem érzi-e úgy, hogy az amerikai választók szándékával ellentétes politikát folytat.

Bush eredetileg még karácsony előtt be akarta jelenteni az új iraki stratégiával kapcsolatos elképzeléseit, a Fehér Ház azonban közölte, a bejelentést januárra halasztják.

A The Washington Post az elnökkel előző nap készített interjújából azt emelte ki, Bush már nem állítja, hogy Amerika győzelmet arat Irakban.

Az elnök Peter Pace tábornoktól, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnökétől kölcsönzött kifejezéssel élt: "nem győzünk, de nem is veszítünk".

Címlapról ajánljuk
Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

Kós Hubert a győzelem után: csak az olimpián lehet olimpiát nyerni

A 21 éves magyar olimpiai bajnok csak érdekes kék színű nadrágjában tud 1 perc 55 másodperc alatti időt úszni, és azt üzente Kovács Benedeknek, hogy kösse fel a gatyát, és négy év múlva együtt álljanak olimpiai dobogóra - ha egyáltalán marad a 200 m hátnál, mert ez akár Léon Marchand-on is múlhat. A bajnok szólt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Nap végén jött a fordulat, de így is eséssel zártak az amerikai tőzsdék

Alaposan elromlott csütörtökön a részvénypiaci hangulat, a vezető európai részvényindexek több mint 2 százalékot estek, a rossz hangulat pedig átragadt az amerikai piacokra is, ahol főként az elmúlt hónapok ralijában élen járó részvényeket ütötték. A legutóbbi gyenge amerikai makroadat (50 alatti ISM feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index) megjelenése után feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, a befektetők azt is elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank túlságosan későn csökkenthet kamatot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×