eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Véget ér az Európai Parlament utazó cirkusza?

Úgy tűnik véget ér az Európai Parlament "utazó cirkusza". Párizs mégis hajlik arra, hogy feladja az egyik közösségi székhelyt. Több mint két évtizedes ellenállás után a parlament most kitalálta annak módját, hogy a franciák büszkeségének megsértése nélkül hagyja el Strasbourg-ot.

Az európai adófizetőknek havonta 200 millió eurójába (52 milliárd 600 millió forintjába) kerül a képviselők utaztatása a két közösségi központ, Strasbourg és Brüsszel között. A megtakarított összeget az unió egy technológiai és kutató központra költhetné, amely az Amerikai Massachusetts Intézet versenytársa lehetne.

Az Európai Technológiai Intézetnek Strasbourg adhatna otthont, ezzel a város a kutatás és az oktatás nemzetközi központjává válna.

Információk szerint a tervet a jövő évi francia elnökválasztás lehetséges győztese, Nicolas Sarkozy is támogatja. Ha ez valóban így van, az áttörés lenne, mivel Franciaország vezetői eddig elutasítottak minden erre vonatkozó törekvést.

Egy konzervatív képviselő szerint a lépéssel Franciaország mindenképpen nyerne, hiszen az új központ létrehozásával számos munkahelyet teremthet a térségben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×