eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Bevásárlókocsi egy londoni ABC-áruházban 2022. augusztus 17-én. Nagy-Britanniában az infláció elérte a 10,1 százalékot, az utóbbi 40 év legmagasabb szintjét. A brit jegybank recesszióra figyelmeztet, miközben a megélhetési költségek, azon belül elsősorban az élelmiszerárak emelkedése felfelé hajtja az inflációt, és az a Bank of England előrejelzése szerint az év végére 13 százalékra nő az országban.
Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

GVH: az online árfigyelő rendszer is lassította az élelmiszerek áremelkedését

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint az online árfigyelő rendszernek is köszönhető az élelmiszer-infláció mérséklése.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki adatai alapján a 2022. decemberi 44,8 százalékos csúcshoz képest alig 14 hónap alatt kevesebb mint a huszadára zuhant az élelmiszerárak emelkedése - mutattak rá.

Hangsúlyozták, hogy az online árfigyelő az idén is folyamatosan elérhető, a GVH által működtetett rendszer továbbra is biztosítja az árak összehasonlíthatóságát és hozzájárul azok kordában tartásához.

Az árfigyelőben a 2023. július 1-jei indulása óta megfigyelt 62 termékkategória döntő többségében csökkentek az átlagárak, egyes termékeknél 20-30-40 százalékkal - hívta fel a figyelmet a GVH.

Emlékeztettek, hogy az árfigyelő 2024. január 13-tól újabb 16 termékkategóriával bővült,

és bekerültek a rendszerbe a laktóz-, tejfehérje- és gluténmentes termékek. Így már 78 termékkategóriában - ami napi szinten csaknem 2000 különböző élelmiszerterméket jelent - hasonlíthatják össze a boltokra szűkített árakat a vásárlók.

Hozzátették, hogy a GVH és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) együttműködésével létrehozott, az IdomSoft Zrt. által fejlesztett online árfigyelőt a marketing szakma is elismeri: az oldal Minőségi-díjat kapott a Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett "Az Év Honlapja" pályázaton.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×