INFORÁDIÓ
2021. július 23. péntek
Lenke

gvh

2021.07.06. 15:53

Rigó Csaba Balázs: vadnyugati állapotok alakultak ki az építőanyagpiacon

Sürgős beavatkozásra van szükség, és ebben komoly feladat hárul a Gazdasági Versenyhivatalra – mondta Rigó Csaba Balázs elnök az InfoRádió Aréna című műsorában, és beszélt arról, milyen eszközökkel tudják az építőanyagpiac működését helyreállítani, de kiderült az is, hogyan tudják a globális techcégeket is megregulázni.
2021.07.05. 22:22

Magyarországon történt a legtöbb befektetés a régióban - a nap hírei

A hétvégén négy beteg halt meg a koronavírus okozta betegség szövődményeiben. A Gazdasági Versenyhivatalon belül külön műhely vizsgálja az építőipari áremelések kérdését. Magyarországon történt a legtöbb befektetés tavaly a régióban. A nap legfontosabb hírei július 5-én.
2021.06.15. 15:29

A Wish piacterét vizsgálja a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a Wish online piactere működési gyakorlatának vizsgálatára, ugyanis a webáruház ár- és kedvezményfeltüntetési rendszere vélhetően tisztességtelen.
2021.05.21. 16:27

Egy sampon reklámja miatt bírságolt a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 25 millió forintos bírságot szabott ki egy hajhullást csökkentő sampon német gyártójára és hazai forgalmazójára, mert az egészségre vonatkozó, valótlan állításokkal reklámozták terméküket.
2021.05.12. 12:47

Nagyot koppintottak az eMAG orrára – visszatérítés jár minden vásárlónak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) most zárult vizsgálata megállapította, hogy az eMAG akciótartási gyakorlata tartósan tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben. A hatóság a jogsértésért 200 millió forintos bírságot szabott ki és nagyságrendileg 4 milliárd forint összegű jóvátételre kötelezte az online áruház üzemeltetőit.
2021.04.19. 18:27

Egyszerűbben juthatnak kártérítéshez az üdülési joggal csalók áldozatai

A GVH közérdekű keresettel érte el, hogy két, üdülési joggal kapcsolatos megtévesztések miatt elmarasztalt cég ügyfelei könnyebben és gyorsabban kaphassanak kártérítést. A bíróság döntése ugyanis egyszerűsített jogérvényesítésre nyújt lehetőséget a sérelmet szenvedett fogyasztók számára.
2021.03.30. 13:06

Árampiaci kartellre sújtott le a hatóság ökle

A Gazdasági Versenyhivatal összesen mintegy 130 milliós bírságot szabott ki 13 vállalkozásra, amelyek elektromos hálózatok tervezéséhez, kiépítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó tendereket osztottak fel egymás között.
2021.02.09. 13:24

Megbírságolta a GVH az Airbnb-t

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 40 millió forintos bírságot szabott ki az Airbnb-re, amiért a cég nem tartotta be maradéktalanul a hatóság felé vállalt módosításait a fogyasztóknak nyújtott tájékoztatásaiban.
2021.01.21. 10:23

Összefog az ITM, a GVH és az MNB

Megújította a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok kiszűrését célzó együttműködési megállapodását az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018