INFORÁDIÓ
2022. július 3. vasárnap
Kornél, Soma

gvh

2022.06.25. 14:43

A GVH folyamatosan figyeli a légitársaságok hirdetéseit

A versenyhivatal az eljárásokon túl tájékoztató anyagokkal is segíti a fogyasztókat, hogy körültekintően vásárolják meg repülőjegyeiket, és az utazási ajánlatok esetében is kellő óvatossággal járjanak el.
2022.05.18. 14:45

Szabálytalankodó influenszerügynökségek kaptak bírságokat

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) együttesen 900 ezer forint bírságot szabott ki három hazai influenszer-ügynökségre, amiért hiányosan teljesítették a jogsértően reklámozott Ask Bongo SMS-játék kapcsán előírt kötelezéseket - közölte a GVH kedden.
2022.04.27. 18:35

Vége az akciókkal és az értékelésekkel való trükközésnek

Május végétől szigorodik a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok szabályozása, a módosítás több más mellett érinti az árfeltüntetést, az akciótartást és a fogyasztói értékelések és vélemények megjelenítését is – mondta az InfoRádiónak a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője.
2022.03.28. 22:05

Antitest gyorstesztek: javaslatokkal állt elő a GVH a fogyasztók érdekében

A Gazdasági Versenyhivatal befejezte gyorsított ágazati vizsgálatát a Covid-19 antitest gyorstesztek hazai piacán. A vizsgálat alapján a versenyhatóság a megfelelőbb fogyasztói tájékoztatást szolgáló javaslatokat tett a piac szereplői, illetve a szakhatóságok felé. Az ágazat szereplőinek nyolc napjuk van a vizsgálat nyilvános eredményeinek véleményezésére.
2022.03.01. 17:41

Akciók miatt vizsgálódik a GHV

Megtéveszthette a fogyasztókat a Media Markt és az Euronics akciós gyakorlata, az üzemeltetőik ellen ezért eljárás kezdődött - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).
2022.02.09. 11:00

A kiskereskedelmi láncok, drogériák és a benzinkutak is árusíthatnak gyorstesztet

A kormány elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) javaslatát a Covid-19-gyorstesztek kiskereskedelmi árversenyének élénkítésére, így mától engedélyezte az önellenőrzési célú antigén gyorstesztek árusítását a gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásra engedéllyel rendelkező vállalkozásoknál, például a kiskereskedelmi láncoknál, a drogériáknál és a benzinkutaknál.
2022.02.09. 09:08

Európa-szerte problémás a fogyasztói értékelés

A kereskedők által alkalmazott értékelési rendszerek nagy része nem tükrözi hitelesen a fogyasztói véleményeket az online térben – állapította meg az európai versenyhatóságok közös vizsgálata, amiben a Gazdasági Versenyhivatal is részt vett.
2022.01.28. 16:50

Covid: átrendeződés várható gyorstesztek piacán

Érdemi átrendeződést vetítenek előre a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által lefolytatott ágazati vizsgálat következtetései a Covid19-antigén-gyorstesztek piacán. Miközben az Országgyűlés szűkítette a gyógyszerek házhozszállításának lehetőségeit, a GVH azt javasolja, hogy – a verseny élénkítése céljából legalább átmeneti időszakra – gyógyszertárakon és gyógyászati segédeszköz üzleteken kívül is jogszerűen lehessen hozzájutni gyorstesztekhez. Emellett számos, gyorstesztet forgalmazó webshop számíthat fogyasztóvédelmi eljárásra, valamint egyéb hatósági intézkedésre. Ezen eljárások az érintett webshopok eltűnéséhez vezethetnek – figyelmeztetnek a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédei.
2022.01.27. 14:52

Sok dolga volt a GVH-nak a kartellekkel tavaly

A versenyhatóság 2021-ben az előző évinél csaknem 25 százalékkal több, 51 versenyfelügyeleti eljárást indított, melyekben 124 vállalkozással szemben kezdődött vizsgálat. Az elmúlt év hatósági munkájából kiemelkedtek a kartellekkel szembeni fellépések, az építőiparral kapcsolatos elemzések és beavatkozások, valamint a magyar emberek érdekében a Covid-19 járvánnyal összefüggő visszaélések feltárása - derül ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tavalyi évet összegző gyorsjelentéséből.
2022.01.04. 08:22

Félszáz területen ellenőriz idén a fogyasztóvédelem – kijött a lista

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) honlapján már publikálta a 2022-es évre kiadott fogyasztóvédelmi hatósági ellenőrzési és vizsgálati programját, az úgynevezett egységes vizsgálati programot („EVP”). Idén a fogyasztóvédelmi hatóságok részéről a tavalyinál is nagyobb lendületre, és kettővel több – pontosan ötven – témavizsgálatra számíthatnak a vállalkozások. Hogy hol számíthatunk ellenőrzésekre, azt Nagy Andrea Magdolna, a CERHA HEMPEL Dezső és Társai Ügyvédi Iroda fogyasztóvédelmi praxisának vezetője fogalja össze.
2021.12.27. 14:40

Súlyos bírságot rótt ki a Viagogóra a GVH

A versenyhivatal szerint a Viagogo jegyértékesítő platform svájci üzemeltetője a fogyasztókat megtévesztő és pszichés nyomás alá helyező, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat folytatott, ezért kell csaknem fél milliárdos büntetést fizetnie.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018