eur:
391.24
usd:
368.07
bux:
55291.58
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende

Címke: gvh (223 cikk)

Bezártak egy kiskaput az online árfigyelőben
2023. szeptember 20. 13:03
Bezártak egy kiskaput az online árfigyelőben
A Gazdasági Versenyhivatal és a rendszert létrehozó munkacsoport folyamatosan fejleszti az online árfigyelőt. Ennek köszönhetően már nem kerülhetnek előnybe azok a kiskereskedők, akik egyes élelmiszerek árát csak egy-két boltjukban csökkentették. Mostantól az egyes termékkártyákon a legalacsonyabb ár megjelenítésénél az adott üzletlánc boltjainak 80 százalékában alkalmazott árakat veszi figyelembe a rendszer a legalacsonyabb ár meghatározásához – közölte a GVH.
Itt a GVH-vizsgálat eredménye a másnaposság elleni csodaszerről
2023. szeptember 15. 09:41
Itt a GVH-vizsgálat eredménye a másnaposság elleni "csodaszerről"
A Gazdasági Versenyhivatal szerint a Regenera revitalizáló és másnaposság elleni ital gyártója és forgalmazója, az SSHS Group Kft. és a Regenera Hungary Kft. alaptalanul állították a termék másnaposság elleni hatását, ezzel megtévesztették a fogyasztókat, emiatt a GVH a vállalkozásokat megfelelési program bevezetésére kötelezte, valamint megtiltotta a jogsértő kommunikáció további folytatását.
Gyorsított vizsgálatot indít a versenyhivatal a Booking.com ellen
2023. augusztus 15. 14:01
Gyorsított vizsgálatot indít a versenyhivatal a Booking.com ellen
Gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a holland Booking.com szálláshely-közvetítő cég magyar szálláshely-szolgáltatók felé fennálló tartós tartozásának vizsgálata ügyében, a turisztikai ügynökség pedig jogsegély szolgálatot indított az érintetteknek – derült ki az Országgyűlés gazdasági bizottságának turisztikai albizottsága keddi ülésén.
GVH-elnök az Arénában: az online árfigyelő eredménye az lesz, hogy látszani fog, hogyan csökken a termékek ára
2023. augusztus 2. 18:16
GVH-elnök az Arénában: az online árfigyelő eredménye az lesz, hogy látszani fog, hogyan csökken a termékek ára
A kiugróan magas magyarországi infláció egyik oka a profit hajtotta inflációs hatás volt, a kereskedők ugyanis az ársapkák miatti veszteséget más termékeken hozták vissza - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Rigó Csaba, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, megjegyezve: ez nem törvénytelen. Az árfigyelő rendszert az első hónapban több mint 750 ezren nézték meg, ami 52 millió letöltést generált. A rendszer jövője a szakminiszter döntésétől függ.
×
×
×