eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Örsi Gergely/Facebook

Világgazdaság: Jelentősen visszaeshetett a Mol profitja

A kalkulált eredményt nem sikerült hoznia a vállalatnak, megvannak az okai.

A vg.hu azt írja, durván visszaeshetett a Mol eredménye az alacsony olajár és a különadók miatt.

Mint a cikkből kiderül, EBITDA-eredménye bő 70 százalékkal, nyeresége pedig tizedére apadhatott a második negyedévben, utóbbiban a különadóknak is jelentős szerepük lehetett.

Előbbi 73 százalékkal eshetett vissza, ami több száz milliárd forintos mínuszt jelenthet - a "sor" végén a 128,6 milliárd forintos szám szerepel a cikk szerint.

Az üzemi eredmény és az adózott nyereség ennél is nagyobb mértékben, közel tizedére zsugorodhatott az alacsony olajárak, a finomítói árrések, valamint az extraprofitadók miatt.

A kiskereskedelmi bevételek viszont szépen nöhettek.

A szektortársak sem tudnak jobb hírekkel szolgálni.

Az osztrák versenytárs OMV nyeresége harmadára apadt. A globálisan is meghatározó olajcégek is szenvednek idén, a Shell, a TotalEnergies, valamint az amerikai Exxon és Chevron eredménye is tetemesen romlott az egy évvel korábbihoz képest, a brit BP pedig épp ma számolt be 70 százalékos profitzuhanásról.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×