eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla
Napelemet szerelnek a Zalasolar Kft. szakemberei a nagykanizsai református templom parókiája tetőszerkezetére 2019. március 4-én. A 12,6 kilowattos teljesítményű rendszer teljes mértékben fedezni fogja a templom és a parókia áramszükségletét.
Nyitókép: MTI/Varga György

Jelentős könnyítés jön a napelemes beruházásoknál

Nyártól változnak a szabályok.

Radikális egyszerűsítés várható a lakossági napelemes pályázat adminisztrációs szabályaiban a napokban – tudta meg a Portfolio. A lap szerint a nyártól érvénybe lépő könnyítések több tízezer családot érintenek

A Portfolio úgy tudja, hogy

  • Megszűnik a projekt megvalósítási idején belüli mérföldkövek rendszere, egyetlen ilyen mérföldkő marad a projekt végén.

Ez azt jelenti, hogy nem kell benyújtani a mérföldkövek változtatására irányuló módosítási igényeket, és a korábban már beérkezett ilyen igényeket jóváhagyás nélkül lezárják. Fontos, hogy a könnyített feltételek teljes körű bevezetéséig elszámolást, beszámolót átmenetileg nem fogad be a rendszer.

  • Megszűnik a számla benyújtására vonatkozó kötelezettség, így a fejlesztés megvalósulását, a számlák és szerződések meglétét majd csak fotódokumentáció alapján és helyszíni ellenőrzéseken kérik számon.

  • A továbbiakban kötelező jelleggel kizárólag a záró elszámolást és beszámolót kell benyújtani.
  • A projekteket kivitelező vállalkozások egy-egy beruházási elem elkészülte után is kezdeményezhetnek kifizetést, ha szükségesnek tartják (azaz nem kell kivárniuk az egyetlen mérföldkő teljesítését hozzá). Így tehát hamarabb, rendszeresen a pénzükhöz juthatnak.

A változások automatikusan érvényesülnek majd a pályázati szabályrendszer módosításával, így a pályázóknak az egyszerűsített elszámolási rendszerre való átállásban nem lesz teendőjük.

A Portfolio felidézi, hogy február óta felgyorsultak a nyertes pályázatok kifizetései is. Akkor még csak 6, mostanra már 22 milliárd forinthoz jutottak az érintettek. A 35 ezer nyertes projektből bő 12 ezernél volt előleg kifizetés.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×