eur:
391.09
usd:
366.14
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Vásárlók egy pekingi szupermarketben 2022. május 13-án, miután a kínai fővárosban szükségintézkedéseket jelentettek be a koronavírus terjedésének megakadályozására. A pekingi hatóságok arra szólították fel a lakosságot, hogy maradjanak otthon a következő hétvégén, és újabb, három körben végrehajtandó, nukleinsavas koronavírus-teszteléseket rendelt el a fertőzöttek mielőbbi kiszűrése érdekében.
Nyitókép: MTI/EPA/Mark R. Cristino

Kína: erre senki nem számított

Az elemzők által vártnál is jelentősebben lassult a kínai gazdaság növekedése a második negyedévben éves bázison, és havi összevetésben is részben a koronavírus-járvány újabb fellobbanása miatt Kínában, amely visszavetette az ipari termelést és a fogyasztást áprilisban és májusban.

Pénteken közölt adatok szerint a kínai hazai össztermék (GDP) 0,4 százalékkal nőtt a második negyedévben éves szinten, jócskán elmaradt az első negyedévi 4,8 százalékos ütemtől; elemzők 1 százalék bővülést vártak.

Negyedéves összevetésben a GDP 2,6 százalékkal csökkent az első negyedévi 1,4 százalék növekedést követően. Szakértők szerényebb, 1,5 százalékos gazdasági visszaesésre számítottak negyedéves bázison.

Az első fél évben a kínai GDP 2,5 százalékkal nőtt.

A Reuters által megkérdezett elemzők 4 százalékos idei kínai gazdasági növekedéssel számolnak a hivatalosa várt 5,5 százalékkal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×