eur:
395.27
usd:
366.62
bux:
65108.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Sofia,Bulgaria-July 29,2018: Adding of Revolut Visa card into Apple Pay digital wallet.Apple Pay is an easy and secure nfc payment method.
Nyitókép: martin-dm/Getty Images

Revolutosok figyelem: lépni kell, ha a fizetés erre a számlára jön!

Április elsejétől a neobank megszünteti a magyar számlák vezetését, helyette litván számlaszámot kapnak az ügyfelek.

A Portfolio egyik olvasóját arról tájékoztatta a Revolut, hogy a magyar, HU-val kezdődő IBAN számlaszámokat megszüntetik, helyette litván számlaszámot kapnak az ügyfelek. Az erről szóló tájékoztatás nem minden ügyfélnek érkezett meg, így egyelőre nem tudható, hogy mindenkit érint-e a változás – teszi hozzá a gazdasági lap, mely szerint, miután a tájékoztatás appon belül is megérkezett, kizárható a rosszindulatú spam lehetősége. A bank illetékeseinek válasza egyelőre várat magára.

A Revolut levele szerint 2022. április 1-jétől a bank már nem fér hozzá a helyi, forint alapú fizetési rendszerekhez. Ennek eredményeképpen a forint számlaadatok, amelyeket a helyi kifizetések fogadására használnak, többé nem lesznek elérhetőek. Innentől kezdve az átutalások fogadásához az LT-vel kezdődő, litván IBAN számlaszámot lehet majd használni. Április 1-től a forint számlaszámra küldött átutalások nem kerülnek jóváírásra a revolutos számlán, hanem visszakerülnek a feladóhoz. A visszaküldési folyamat automatizált és akár 5 munkanapot is igénybe vehet – olvasható.

A tájékoztatás szerint az ügyfelek

április 1-jét követően is a szokásos módon tudnak kimenő banki átutalásokat indítani vagy kártyával pénzt feltölteni a revolut számlákra.

Ha az ügyfél a fizetését a magyar IBAN számlával vezetett Revolut-számlájára kérte eddig, akkor viszont valószínűleg lépnie kell, ugyanis előfordulhat, hogy egyes munkáltatók nem engedélyezik az „LT” IBAN használatát. Ebben az esetben meg kell adni a munkáltatónak egy másik forint számlát, ahova utalhatnak – hívja fel a figyelmet a Portfolio.

Az „LT” számlaadatok használatával történő átutalások fogadásáért nem számít fel díjat a Revolut, ám a tranzakcióban részt vevő más bankoknál felmerülhet, hogy a tranzakciót határokon átnyúló vagy SWIFT-átutalásnak tekinti, és díjat számítanak fel a fogadásért. A díj mértéke attól függ, mely bank vesz részt a tranzakcióban, honnan küldik a pénzt és milyen pénznemben. Végül a levél végén megjegyzik, hogy dolgoznak azon, hogy a forint számlaszámokat a jövőben visszahozzák.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×