eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A készülő tankönyveket pakolja egy dolgozó a debreceni Alföldi Nyomdában 2021. július 9-én. Biztosított az idei tankönyvellátás: 13,3 millió tankönyv gyártása van folyamatban, a szeptemberi tanévkezdésre valamennyi az iskolákban lesz. Az előző évhez hasonlóan a köznevelésben és a szakképzésben tanuló valamennyi diáknak biztosítják az ingyenes tankönyveket, erre idén 13 milliárd forintot fordítanak.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Magyar első hely egy fontos uniós rangsorban

Az Eurostat adatai mutatják, hogy Magyarország csökkentette a legnagyobb mértékben a béreket terhelő adókat az elmúlt évtizedben – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter.

Az idei adócsökkentéseknek része volt a munkáltatói adó 600 milliárd forintos mérséklése is, ezzel Magyarország 2022-ben is megőrizheti az adócsökkentésben elért első helyét az uniós országok között – tette hozzá a miniszter.

A bejegyzéshez mellékelt táblázat szerint 2009 és 2020 között Magyarországon 9,5 százalékponttal csökkent az átlagbérre számított adóék, míg a következő legnagyobb csökkenést Románia érte el 6,1 százalékponttal, Portugáliában pedig a legnagyobb volt az emelkedés, 5,0 százalékpont.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×