eur:
393.75
usd:
369.28
bux:
65681.32
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
money
Nyitókép: guinevra/Getty Images

Valamit venni készül a magyar állam

Társasági részesedés vásárlásával egészítette ki a központi költségvetést a kormány, és egyből rá is tett közel 19 milliárd forintot a Gazdaság-újraindítási Alapból.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat csaknem 25 milliárd forinttal csökkenti a Gazdaság-újraindítási Alapot. Ebből a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter gazdasági társasági részesedéseket vásárolhat 18 milliárd 950 millióért – írja a Napi.hu. Az MNV Zrt. pedig a tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok beruházásaira fordíthat 5,5 milliárd forintot.

A lap emlékeztet, hogy a Gazdaság-újraindítási Alapon belül található a gazdaság újraindítását szolgáló külügyi fejezeti kezelésű előirányzatok alcím. Ebben 5 milliárd szerepelt a beruházás ösztönzési célelőirányzatra, amit most áttett a kormány a beruházás ösztönzési célú képzési támogatásokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×