eur:
394.34
usd:
370.33
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Autók a MOL Limo közösségi autómegosztó szolgáltatás bemutatóján a Kopaszi-gát Öbölházában 2018. január 25-én. Budapesten 200 benzines és 100 elektromos járművel indult a szolgáltatás, a Mol elektromos töltőhálózatot is épít. A Mol Limo 60 négyzetkilométeren a főváros 10 kerületére terjed ki, az autók parkolásáért a felhasználóknak nem kell fizetniük. Minden megosztott használatú jármű 5-10 magántulajdonút vált ki, ami csökkentheti a forgalmat és a parkolási területet, ezzel több területet hagy meg a városok lakóinak és hozzájárul a légszennyezés mérsékléséhez.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Szerdától nagyot kockáztatnak a Mol Limo bérlői

Károkozás esetén jeletősen emelkedik az önrész, az ittas sofőrök büntetése a hatszorosása emelkedik.

Január 19-i hatállyal emeli a kötbértételeket a Mol Limo, hogy kiszűrje a legproblémásabb eseteket. A Mol autómegosztó szolgáltatása azt reméli a lépéstől, hogy elrettentő erővel bír – írja a napi.hu.

A cég szerdától módosítja az általános szerződései feltételeket. Az új szabályok szerint a balesetet okozó sofőrnek a teljes kárösszeg 10 százalékát, de minimum 300 ezer forintot kell kifizetnie. A jelelegi feltételek szerint cascós káresemény esetén a limós sofőröknek 10 százalékot, de minimálisan 100 ezer forintot kell fizetniük.

Emellett jelentősen nő az ittas vagy tudatmódosító szer hatása alatti vezetésnél fizetendő büntetés: eddig 50 ezerből megúszhatták a sofőrök, ezentúl azonban 300 ezer forintot kell fizetniük. Ugyanez a helyzet, ha valaki olyannak adja át a volánt, aki nem vezetheti a limós autót (jogosulatlan használat).

Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×