eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay

Kijárási tilalom: itt van az üzletláncok új nyitvatartási rendje

Az üzleteknek az új járvűányintézkedések szerint 19 órakor be kell zárniuk. A nagyobb láncok már módosították is a nyitvatartásukon.

A boltláncok, köztük az Országos Kereskedelmi Szövetséghez tartozó cégek nagy része – a napi.hu összeállítása szerint – már közzétette a jogszabálynak megfelelő nyitvatartási rendet:

  • Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7-től este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig este 6-kor zárnak.
  • A Lidlnél hétfőtől szombatig este 7-kor zárnak a boltok, amelyek egy része egyébként reggel fél 7-kor vagy 7-kor nyit. Vasárnap pedig a legtöbb Lidl-bolt este 6-kor zár.
  • Az Auchan üzletei reggel 6 és este 7 óra között lesznek nyitva.
  • Az Ikea három magyarországi áruháza a hét valamennyi napján reggel 9-tól este 7-ig lesz nyitva, az éttermeit és a játszóházait viszont bezárja a cég, az áruházakban található kisboltban viszont a nyitvatartási időben lehet vásárolni.
  • Az Obi barkácsáruházai hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig reggel 8-tól este 6-ig.
  • A Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor, a többiek 6-kor nyitnak és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap jellemzően fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.
  • A Decathlonok hétfőtől szombatig reggel 9 és este 7 között lesznek nyitva, vasárnap pedig az áruházak egy része 9-kor, a többiek 10-kor nyitnak és este 6-kor zárnak.

A többi üzlet is biztosan bezárnak este 7-kor. A benzinkutakra és az ott lévő boltokra sem vonatkozik a szabály, így azok nyitva lehetnek.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×