INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

koronavírus

kijárási tilalom

kereskedelem

nyitvatartás

nyitvatartási szabályok

Kijárási tilalom: itt van az üzletláncok új nyitvatartási rendje

Kijárási tilalom: itt van az üzletláncok új nyitvatartási rendje

Infostart

Az üzleteknek az új járvűányintézkedések szerint 19 órakor be kell zárniuk. A nagyobb láncok már módosították is a nyitvatartásukon.

A boltláncok, köztük az Országos Kereskedelmi Szövetséghez tartozó cégek nagy része – a napi.hu összeállítása szerint – már közzétette a jogszabálynak megfelelő nyitvatartási rendet:

  • Az Aldi üzletei hétfőtől szombatig reggel 7-től este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig este 6-kor zárnak.
  • A Lidlnél hétfőtől szombatig este 7-kor zárnak a boltok, amelyek egy része egyébként reggel fél 7-kor vagy 7-kor nyit. Vasárnap pedig a legtöbb Lidl-bolt este 6-kor zár.
  • Az Auchan üzletei reggel 6 és este 7 óra között lesznek nyitva.
  • Az Ikea három magyarországi áruháza a hét valamennyi napján reggel 9-tól este 7-ig lesz nyitva, az éttermeit és a játszóházait viszont bezárja a cég, az áruházakban található kisboltban viszont a nyitvatartási időben lehet vásárolni.
  • Az Obi barkácsáruházai hétfőtől szombatig reggel 8-tól este 7-ig lesznek nyitva, vasárnap pedig reggel 8-tól este 6-ig.
  • A Metro áruházainak egy része hétfőtől szombatig reggel fél 6-kor, a többiek 6-kor nyitnak és este 7-ig tartanak nyitva, vasárnap jellemzően fél 8-kor nyitnak és este fél 6-kor zárnak.
  • A Decathlonok hétfőtől szombatig reggel 9 és este 7 között lesznek nyitva, vasárnap pedig az áruházak egy része 9-kor, a többiek 10-kor nyitnak és este 6-kor zárnak.

A többi üzlet is biztosan bezárnak este 7-kor. A benzinkutakra és az ott lévő boltokra sem vonatkozik a szabály, így azok nyitva lehetnek.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018