eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Budapest, 2019. április 16.MTI/Mohai Balázs
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Varga Mihály: a járvány leküzdése után folytatódik az adósságcsökkentés

A kormány a koronavírus-járvány leküzdése után biztonságos, hosszú futamidejű, több lábon álló finanszírozással folytatja az államadósság csökkentését - mondta pénteki videóüzenetében a pénzügyminiszter.

Varga Mihály a közösségi oldalán közzétett felvételen hangsúlyozta, hogy a felelős, kiszámítható adósságkezelést a befektetők is értékelik, amit az is bizonyít, hogy a Global Capital kötvénypiaci portál rangos elismeréseket ítélt meg Magyarországnak. Elnyerte egyrészt a Közép- és Kelet-Európa legjobb kibocsátójának járó díjat, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatóját, Kurali Zoltánt pedig a térség legjobb adósságkezelőjének választották.

A pénzügyminiszter szerint az elismerések értékét emeli, hogy azokat szakmai szempontok alapján, bankok, befektetők, kibocsátók szavazatával ítélték meg. A kormány erőfeszítéseit tehát a nemzetközi tőkepiac is egyre erősebben támogatja - tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×