eur:
395.64
usd:
371.99
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szakember dolgozik a ContiTech Fluid Automotive Kft. makói üzemében 2015. szeptember 2-án. Mintegy ötmilliárd forintos beruházással bővíti termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Kft. Makón és a ContiTech Magyarország Kft. Nyíregyházán, amelyhez a magyar állam 1 milliárd 50 millió forint készpénztámogatást biztosít.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Szünetelteti a termelést két magyarországi gyárában a Continental

Az átmeneti leállás idejére a munkavállalók részére különböző távolléti lehetőségeket biztosítanak.

A vevők szállítási igényeihez igazodva átmenetileg szünetelteti a termelést hétfőtől makói és váci gyárában a Continental. A magyarországi vállalat közleménye szerint folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírus terjedését, és meghozzák a szükséges intézkedéseket a munkavállalói egészségének védelme és a fenntartható üzleti tevékenysége érdekében.

A Magyarországon nyolcezer munkavállalót foglalkoztató Continental honlapja szerint a ContiTech AG magyarországi leányvállalata,

a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói és váci telephelye a csoport legnagyobb és legmeghatározóbb tagjának számít.

Vácott hűtő-fűtő csövek és üzemanyagtömlők gyártása és szerelése mellett, műanyag és fém termékeket állítanak elő. Makón hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végzik.

Az átmeneti leállás idejére a munkavállalók részére különböző távolléti lehetőségeket biztosítanak. Azok számára, akik munkaköre ezt megengedi, már korábban lehetővé tették az otthoni munkavégzést. A munkavállalók felhasználhatják egyéni időbankban felhalmozott óráikat vagy szabadságot vehetnek igénybe. A mindenkori szabályozásnak megfelelően a cég próbál a munkavállalóknak további lehetőségeket is kínálni.

A Continental tíz magyarországi egységénél már korábban egységes intézkedéseket hajtott végre, például szigorú utazási- és találkozókorlátozást vezettek be.

A Continental további hazai gyárai és irodái jelenleg tervezett működést folytatnak, felkészülve lehetséges jövőbeli egészségügyi és üzleti intézkedések végrehajtására - áll a közleményben.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. nettó árbevétele 2018-ban meghaladta a 80 milliárd forintot, ennek több mint 95 százaléka exportból származott. A cég adózott eredménye 2,643 milliárd forint volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×