2019 februárjához viszonyítva
az élelmiszerek ára 7,0 százalékkal nőtt,
ezen belül a sertéshúsé 27,3, a párizsi, kolbászé 21,5, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 11,0, az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 10,3, a tejé 9,4, a kenyéré 7,6, a házon kívüli étkezésé 7,2 százalékkal lett magasabb.
A szeszes italok, dohányáruk ára átlagosan 7,3, ezen belül a dohányáruké 11,3 százalékkal emelkedett.
A szolgáltatásokért 3,8%-kal kellett többet fizetni, ezen belül a lakbér 9,9, a belföldi üdülés ára pedig 8,3 százalékkal nőtt. A járműüzemanyagok 7,7 százalékkal drágultak.
2020. januárhoz viszonyítva a fogyasztói árak átlagosan 0,3 százalékkal emelkedtek.
Az élelmiszerek ára átlagosan 1,5%-kal nőtt, ezen belül az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) 5,6, a párizsi, kolbászé 4,6, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 2,6, a csokoládé, kakaóé 2,4, a tejé 2,3%-kal lett magasabb.
A szolgáltatásokért 0,5, a szeszes italok, dohányárukért 0,4%-kal kellett többet fizetni, utóbbin belül a sör 1,0%-kal drágult. A járműüzemanyagok ára 4,3%-kal csökkent.
A szezon végi kiárusítások következtében a ruházkodási cikkek 0,7%-kal kevesebbe kerültek.