eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

2021-ben lehet egy számjegyű az szja

Varga Mihály terjedelmes interjút adott a Magyar Nemzetnek.

Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban - jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek. A hétfői lapszámban megjelent interjúban Varga Mihály azt mondta, hogy a kormány már hozzálátott a második gazdaságvédelmi akcióterv kidolgozásához, az új intézkedésekről a jövő év első felében születhet döntés.

Közölte: nem vetették el az egyszámjegyű személyi jövedelemadót (szja), a 700-800 milliárd forintos adócsökkentés - a költségvetési mozgásteret szem előtt tartva - legkorábban 2021 táján kerülhet napirendre.

A miniszter úgy fogalmazott:

"az elmúlt években megszokhattuk, hogy akadnak ellendrukkereink,

a gazdasági folyamatok alakulását azonban nem kívánságok (...) határozzák meg".

Az idei harmadik negyedévben az 5 százalékos bővülésével a magyar gazdaság növekedett a legnagyobb mértékben az egész Európai Unióban (EU), tehát nem tekinthető tárgyilagosnak az olyan kijelentés, amely kudarcosnak nevezi a kormány gazdaságpolitikáját - hangoztatta.

Varga Mihály örömteli ténynek nevezte, hogy a magyar gazdaság fejlődésében érdemi szerepet játszottak a megfelelően felhasznált uniós források. Volt olyan időszak, amikor az EU-tól érkező összegek nagyjából 10 százaléka került csak a gazdaságba. Ők azonban változtattak az arányokon, és úgy határoztak, hogy az uniós támogatások 60 százalékát a gazdaság fejlesztésére fordítják. Ez helyes döntésnek bizonyult - mondta a tárcavezető.

A német-magyar gazdasági kapcsolatokról úgy vélekedett, hogy a viszony jó, nincs fennakadás.

Az első gazdaságvédelmi akcióterv intézkedései közül sok már megvalósult, a fennmaradók január elsején indulnak. Közben a kormány hozzálátott a második gazdaságvédelmi akcióterv kialakításához is, a munka több tárca bevonásával zajlik - közölte Varga Mihály.

Varga Mihály arról is beszélt: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál (MKIK) azt tapasztalták, hogy

bizonyos vállalkozói csoportok visszaélésszerűen alkalmazzák a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata), ugyanis alkalmazottaikat nem munkavállalókként, hanem vállalkozókként foglalkoztatják.

Az ügyben a kamara összetett javaslatot juttatott el a tárcához. Az MKIK felvetéseit áttekintik, és egyeztetnek más szakmai szervezetekkel, kamarákkal is - közölte a miniszter. A szabályok esetleges módosítása jövőre következhet - olvasható a Magyar Nemzetben.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×