INFORÁDIÓ
2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

szja

2021.06.09. 19:54

Miniszterelnöki szja-bejelentés: itt vannak a részletek

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: 2022 elején visszakaphatják a gyermekes családok az idén befizetett szja-jukat, ha 5,5 százalék felett lesz a GDP növekedése. Gazdaságpolitikai tanácsadója az este folyamán ismertette az intézkedés részleteit is.
2021.06.09. 15:46

Novák Katalin: igazságtalan helyzeteket szerettünk volna orvosolni

Jövő január 1-jétől az állam hat helyett már három hónapos késedelem esetén is megelőlegezi a gyerektartást – döntött erről kedden az Országgyűlés. Az egyszülős családok élethelyzetét javító törvénymódosító csomagot a képviselők egyhangúlag fogadták el. A megelőlegezett tartásdíj összege 2022-től megemelkedik, eléri a minimálbér 30 százalékát – ismertette Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter az InfoRádió Reggelinfó című műsorában.
2021.05.11. 11:27

Fontos határidőre figyelmeztet az adóhatóság

Az szja-bevallási tervezetek március közepe óta elérhetők, azokat még érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek tervezetének kivételével – május 20-án automatikusan bevallássá válik – figyelmeztet az adóhatóság.
2021.05.04. 20:24

Az 1 százalékok felajánlására buzdít a NAV

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek, legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
2021.04.28. 17:55

Megszavazták a 25 év alattiak szja-mentességét

A parlament szavazásai során határozatban állt ki a Minority SafePack elnevezésű európai polgári kezdeményezés, és azon keresztül a külhoni magyar közösségek, illetve az őshonos nemzeti kisebbségek mellett. Megszavazták a rokkantsági nyugdíj átalakítása miatt károsultak számára nyújtandó kompenzáció vitatott szabályozását is.
2021.04.13. 09:32

Majdnem félmillió fiatal lehet adómentes

Az eddig becsültnél több fiatalt érinthet a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentessége, amely jövőre lép életbe - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
2021.02.16. 10:21

Sokakat érintő dologra hívja föl a figyelmet az adóhatóság

Akinek még nincs KAÜ azonosítója (ügyfélkapu, e-személyi igazolvány, telefonos azonosító), és nem is szeretne a digitalizáció útjára lépni, az idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tennie, mint az adóazonosító jelét és a születési dátumát tartalmazó kérelmet SMS-ben vagy egyéb módon eljuttatni a NAV-hoz március 16-áig.
2020.10.05. 20:25

Példákkal segít az adóhatóság

Kinek, mikor, mennyi kedvezmény jár az adóból? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új kiadványa a személyijövedelemadó-kedvezmények kiszámításában segít a családoknak, friss házasoknak, sokgyermekes édesanyáknak és a súlyos betegséggel küzdőknek.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018